KŘÍŽOVÁ, S. Zavedení vybrané agilní metodiky při řízení projektu vývoje softwaru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Doskočil, Radek

Předložená bakalářská práce je na velmi dobré odborné i formální úrovni. Práce je doplněna přehlednými obrázky, tabulkami a přílohami. Po jazykové stránce je práce bez připomínek. Celkově práce odpovídá podmínkám zadání a naplňuje definovaný cíl. Otázky k obhajobě Jaký odhadujete časový horizont a rizika spojená s implementací agilního přístupu k řízení projektů ve vybrané společnosti?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Smolíková, Lenka

Bakalářská práce je zaměřena na aktuální tématiku a to zavedení agilní metodiky do vybrané firmy. Studentka v práci uvádí důvody, které vedly k tomuto rozhodnutí a v návrhové části popisuje zavedení agilní metodiky a nástrojů s tím související. Mám drobná doporučení: • Podkapitola Výběr metodiky je zařazena do kapitoly Návrhy. Vzhledem k zpracování této podkapitoly by bylo vhodnější mít ji uvedenou jako součást analytické části. • Podkapitola Návrh metodiky – zde bych volila jiný název, neboť metodika je již navržena jejími autory a zde se jedná spíše o přizpůsobení metodiky SCRUM do konkrétního prostředí. Pozitivně hodnotím výběr tématu bakalářské práce a fakt, že práce má praktické využití. Ráda bych hodnotila práci lépe, neboť je kvalitně zpracovaná. V práci však zcela chybí ekonomické zhodnocení, což by měla být samozřejmá součást závěrečných prací na naši fakultě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 135099