KAZIMIER, J. Návrh komunikační síťové infrastruktury sídla firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Novotný, Vít

Obsahem bakalářská práce byl návrh projektu řešícího zasíťování administrativní budovy. Jedná se o řešení zahrnující pevný i bezdrátový přístup k datovým službám s napojením do veřejného Internetu i kamerový systém. Student práci řešil aktivně a se zájmen. Dílčí výsledky práce konzultoval a zasílal rozpracovanou práci na připomínkování. Práce má přiměřený rozsah. Formální i grafická stránka práce jsou na dobré úrovni. Po odborné stránce se mi jeví jako nedostatečné dimenzování páteřní sekce, Kladně hodnotím projekt jako samostatný dokument, bohužel mi tam chybí výpočty kapacit spojů, a technická zpráva. Ekonomického zhodnocení dle mého neobsahuje přiměřené náklady na práci. Zadání práce bylo splněno a hodnotím ji známkou B

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Ondrák, Viktor

Předložená BP je slušný návrh dotažený do stavu použitelného pro výběrové řízení dodavatele. Autor v kabelové tabulce nemá uvedeny délky jednotlivých segmentů, ale z rozměrů budovy je zřejmé, že pasivní vrstva mohla být realizována pouze jednou horizontální sekcí s jedním rozvaděčem v místnosti 2.03, čímž by se snížily přímé náklady na realizaci nejméně o třetinu (rozvaděče, aktivní prvky, optika), nemluvě o dalších nákladech (elektřina, chlazení, náročnější správa). V práci bych také očekával podrobnější popis tras. Práci doporučuji k obhajobě. Doplňující otázky: 1. Proč jste zvolil řešení s páteřní sekcí a 3 rozvaděči? 2. Jak bude přiveden do budovy internet? (trasa, kabel, zakončení)

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
C

eVSKP id 135257