VALNÝ, J. Rozšíření a modernizace komunikační síťové infrastruktury v areálu střední školy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Novotný, Vít

Obsahem bakalářská práce byl návrh projektu řešícího rozšíření a modernizaci síťové komunikační infrastruktury v areálu střední školy. Student práci řešil aktivně a se zájmen. Dílčí výsledky práce konzultoval a zasílal rozpracovanou práci na připomínkování. Práce je dosti rozsáhlá. V teoretické části bylo možné více odkazovat na literaturu. Formální i grafická stránka práce jsou na dobré úrovni, nákresy rozvodů však mohly obsahovat větší popisy, v samotné práci je ani po zvětšení téměř nelze přečíst. Po odborné stránce se mi jeví jako nedostatečné dimenzování páteřní sekce, navíc pomocí MM OM4, umístění optických van v rozvaděčích nepovažuji za nejvhodnější. Kladně hodnotím projekt jako samostatný dokument včetně technické zprávy. Ekonomického zhodnocení je přiměřené. Zadání práce bylo splněno a hodnotím ji známkou B

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Sedlák, Petr

V dnešní době aktuální bakalářská práce i přes dílčí nedostatky technického rázu splnila stanovený cíl. Práci by evidentně více slušelo důraznější aplikování doporučení norem pro tvorbu kabelážních systémů. Doplňující otázky: 1. Proč je navržena optická trasa kabelem MM OM4? 2. Jaký důvod je k použití ukončení optického kabelu konektorem LC s pigtailem? 3. Jak jsou řešeny záruky na dílo?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

eVSKP id 135262