SYROVÁTKOVÁ, L. Návrh firemní aplikace pro podporu spolupráce s klienty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Dydowicz, Petr

Cílem bakalářské práce byl návrh firemní aplikace, která bude sloužit nejen k uchovávání dat o zákazníkem zakoupených produktech, ale také k monitorováním pravidelnosti servisních kontrol. V analytické části nejprve studentka představuje firmu, pro kterou aplikaci navrhuje, popisuje informační toky v organizaci, komunikační kanály a informační a komunikační infrastrukturu organizace. Následně organizaci analyzuje několika metodami, přičemž výstupy z těchto analýz shrnuje ve výstupní SWOT analýze. Závěrem kapitoly uvádí požadavky zadavatele a shrnuje výsledky analýz. V návrhové části podrobně popisuje jednotlivé funkcionality navrhované aplikace včetně výstupních obrazovek. Popis jednotlivých (klíčových) funkcionalit je podpořen vhodnými metodami z oblasti funkčního a datového modelování. Závěrem kapitoly se zabývá ekonomickým zhodnocením a uvádí přínosy práce. Práce je komplexní, zpracována velice kvalitně a je bez zjevných obsahových, či formálních nedostatků.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Kindlová, Dita

Stanovené cíle byly splněny. Práce je velice komplexní a s dobrým nápadem. Všechny části jsou věcně a detailně popsány. Celkově je práce ve všech bodech zpracována na vysoké úrovni. Některá témata v teoretické části by bylo vhodné popsat obšírněji, neboť je na ně v návrhu řešení kladen důraz (relační datový model a OneDrive jako součást tématu cloudová úložiště). Vývojové diagramy v práci si propůjčují syntaxi EPC diagramu: nedodržují pravidlo jediného toku a obsahují "slepé větve" ve smyslu "zdroj" ze syntaxe EPC diagramu. Navrhované řešení je po technické i grafické stránce kvalitně zpracováno. Seznam použitých obrázků má chybně cílené odkazy. Použité jazykové prostředky odpovídají úrovni bakalářské práce. Formátování odpovídá předepsaným metodám závěrečné práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 135312