BARTOŠ, J. Návrh databáze pro vybranou společnost [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Luhan, Jan

Práce je zpracována na uspokojivé úrovni. Hlavní cíl v podobě návrhu návrhu databáze pro potřeby konkrétního subjektu byl naplněn. Výstupy práce představují základ pro následnou realizaci, avšak v některých částech by mohl být navrhovaný systém zpracován detailněji (např. v oblasti návazných procesů, podpůrné funkcionality, požadavků na UI, atd.). V samotné práci je patrný systematický přístup k řešení dané problematiky. Dílčí části mají logickou návaznost a směřují k vytyčenému cíli. V práci mohl být rovněž podrobněji zdokumentován proces analýzy dílčích databází, ze kterých následně čerpá výsledný návrh. Zpracování splňuje požadavky závěrečné práce, přičemž lze nalézt drobné nedostatky ve formátování, stylistice, či drobných jazykových nepřesnostech. Z práce je zřejmá autorova orientace v dané problematice a systematický přístup pro řešení problému. Práci doporučuji k obhajobě. Otázka k obhajobě: Jaký je aktuální vývoj v oblasti Vašich návrhů? (Případně jakou jste obdržel zpětnou vazbu?)

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů D
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků D
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Kříž, Jiří

Práce je zaměřena na návrh databázového schématu pro potřeby společnosti, konkrétně tisk výrobních štítků. Autor prokázal dobrou orientaci v problematice návrhu jednoduchých databází. Cíl práce byl splněn. Otázka: 1. Jak bude řešena záloha dat?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

eVSKP id 135353