ROUBAL, T. Hodnocení finanční situace podniku CIE Unitools Press, a.s. a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Hornungová, Jana

Předložená bakalářská práce dosahuje standardní úrovně zpracování. Autor prokázal schopnost interpretovat výsledky a navrhl opatření pro zlepšení stávající situace. V průběhu zpracování pracoval aktivně, pravidelně konzultoval a dodržoval termíny. Práce má praktické využití, návrhy by mohly být doplněny o porovnání stávající situace se situací po změně. OTÁZKA: 1) Jaký je předpokládaný časový harmonogram pro zavádění návrhů?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Student vypracoval práci na dobré úrovni, danou bakalářskou práci je možné považovat vzhledem ke stanoveným cílům a použitým metodám, za standardní.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Uvedené postupy a řešení jsou zcela běžné, obecně známé, daná problematika patří mezi nejčastěji řešené v závěrečných pracích. Struktura práce odpovídá tématu.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Provázanost analytické části a návrhové části je dobrá.
Praktická využitelnost výsledků C Jednotlivé návrhy lze považovat za kvalitní podklad, na jehož základě bude mít podnik možnost využitelnost návrhů zvážit. Uvítala bych porovnání stávající ekonomické situace se situací po změně, případně doplnění jednoduchého modelu predikce.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Práce s odbornou literaturou je na přijatelné a standardní úrovni, která je pro tento typ prací požadována. Použité zdroje vystihují podstatu zpracovaného tématu.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Hrabovská, Lucie

Student se ve své bakalářské práci zabýval zhodnocením finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení. Předložená bakalářská práce je zpracována velmi přehledně a srozumitelně, jednotlivé části na sebe logicky navazují. Cíle práce jsou určeny v souladu se zadáním bakalářské práce. Při zpracování teoretické části autor vycházel z průzkumu dostatečného množství literárních zdrojů, teoretická část je relevantní vzhledem k danému tématu a je kvalitním východiskem pro praktickou aplikaci. V praktické části student zpracoval finanční analýzu podniku za období let 2015–2019 a zároveň provedl komparaci s konkurenčním podnikem, což považuji za pozitivní aspekt této práce. V návrhové části oceňuji důkladnost a pečlivou přípravu při zpracování jednotlivých návrhů na zlepšení finanční situace hodnoceného podniku. Bakalářskou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 135409