CHARVÁT, J. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Hornungová, Jana

Vzhledem ke stanoveným cílům a použitým metodám je možno předloženou bakalářskou práci považovat za standardní. Nedostatky jsou již ve zmiňované praktické realizaci opatření, respektive v podrobnějším rozpracování konkrétních návrhů. Autor také v rámci návrhů neřeší všechny ukazatele, které nevyšly v doporučených hodnotách. OTÁZKA: 1) Jakým způsobem byste řešil likviditu společnosti?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů D Cíle práce byly splněny, jejich nedostatkem je pouze ne zcela jasná provázanost návrhů na analytickou část. Některé návrhy obsahují drobné výpočtové chyby.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Uvedené postupy a řešení jsou zcela běžné, obecně známé, daná problematika patří mezi nejčastěji řešené v závěrečných pracích. Struktura práce odpovídá tématu.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků D U návrhů chybí podrobnější rozpracovanost jednotlivých variant, např. porovnání finanční situace před změnou a po změně, případně doplnění jednoduchého modelu predikce. Zároveň u návrhů postrádám podrobnější vysvětlení.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D Formální stránka textu obsahuje drobné vizuální chyby. Označení vzorců nepovažuji za správné. Některé grafy by autor nemusel vůbec uvádět, vzhledem k tomu, že zobrazují vývoj pouze jedné veličiny a nezobrazují žádné srovnání (porovnání).
Práce s informačními zdroji, včetně citací C Chybí citace u jednotlivých vzorců, nestačí pouze souhrnná informace na konci textu.
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Kitnerová, Božena

V bakalářské práci autor obvyklým způsobem zpracoval finanční analýzu, ze které vyvodil slabiny finančního zdraví a vcelku erudovaně koncipoval návrhy na zlepšení. Stanovený cíl práce se mu tak podařilo naplnit.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 135413