KLOC, O. Návrh plánování zakázek a řízení nákladů zakázky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Jurová, Marie

Práce byla konzultována v obou semestrech závěrečného ročníku bakalářského studia i při distanční formě. Výsledky konzultací byly rychle zpracovány do dalšího řešení. Při obhajobě práce by bylo vhodné, aby student zdůvodnil postup realizace námětu změn z hlediska času a posloupnosti zavedení do provozních podmínek

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B U elektronického obchodování je čas konkurenční výhodou pro poskytovatele a zákazníkovi přináší vyšší přidanou hodnotu než očekává, Takto je definován hlavní cíl a ten byl v plné míře naplněn, také díky splnění dílčích cílů.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Kroky řešení obsahují podnikový popis obecné zakázky a pak jsou činnosti zakázky ověřeny na konkrétní zakázce .Procesní řízení zakázky je doplněno i zásadní oblastí vyjádření hodnoty pro zákazníka a to je nutno vyzvednout jako přínos řešení.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Jak vlastní průběh činností zakázky, tak i ekonomické vyjádření hodnoty, tedy náklady jsou předloženy jako výsledky řešení a jsou základem pro možnou realizaci v praxi několika oblastmi.
Praktická využitelnost výsledků B Předložené závěry na změny v průběhu zakázky se jistě stanou výstižným podkladem pro rozhodování TOP managementu podniku pro jejich realizaci, vzhledem k rozvoji podnikání.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Grafická úprava i formální náležitosti splňují podmínky kladené na odborné práce bakalářského studia. Odborná terminologie i jazyková úroveň dokumentuje znalost řešené oblasti k dosažení naplnění cíle..
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Práce je zpracována na základě studia cca 20 literárních knižních, internetových i podnikových souborů dat. Způsob zpracování podtrhuje znalost práce s duševním majetkem autorů i ctí citace,
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Mackovík, Jaroslav

Hlavní cíl bakalářské práce byl náležitě naplněn a podpořen splněním daných dílčích cílů. Za postup řešení bylo zvoleno popsání obecného průběhu zakázky podnikem, a to jak z pohledu zákazníka, tak z pohledu činností v podniku. Dále je představení obecného průběhu zakázky podnikem rozšířeno o konkrétní popis zkoumané zakázky. Zvolený postup odpovídá vybrané problematice a v plné míře podporuje vlastní návrh řešení. Výsledky této bakalářské práce jsou prakticky využitelné a mohou se stát základem pro rozhodování Top managementu podniku pro možnou optimalizaci průběhu činností zakázky. Práce odpovídá formálním i grafickým náležitostem odborné bakalářské práce. Odborná terminologie a jazyková úroveň vyhovuje nárokům práce a zároveň zobrazuje znalost řešeného tématu. Zvolený způsob citace odpovídá nárokům na citování zdrojů, běžně využívaných v odborných pracích. Autor zde dokazuje své schopnosti správně citovat, aby nebylo porušeno duševní vlastnictví autorů. Celkově práci hodnotím jako velmi dobrou a plně ji doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 131875