MOŠŤKOVÁ, B. Hodnocení finanční situace společnosti a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Fojtů, Kateřina

Finanční analýza vybraného podniku je téma běžné. Pro řešení lze využít běžně známé postupy, autor nevyužívá alternativní řešení. Jednotlivé metody finanční analýzy jsou využity běžným způsobem. Teoretické znalosti nejsou zpracováním práce rozšířeny, jde pouze o praktickou aplikaci. Výsledky mají jasnou použitelnost pro konkrétní firmu. Vybraná bakalářské práce je důkladně vypracována a to jak v analytické tak i v návrhové části. Studentka provedla podrobné analýzy, ze kterých byla schopna logicky vyvodit problematické oblasti a k nim navrhnout adekvátní řešení.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Hornungová, Jana

Danou bakalářskou práci je možné považovat vzhledem ke stanoveným cílům a použitým metodám, za standardní. Provázanost analytické části a návrhové části je dobrá. Autorka prokázala schopnost interpretovat výsledky a navrhla opatření pro zlepšení stávající situace. Jednotlivé návrhy lze považovat za kvalitní podklad, na jehož základě bude mít podnik možnost využitelnost návrhů zvážit. Uvítala bych porovnání stávající ekonomické situace se situací po navrhované změně. OTÁZKA: 1) Neuvažovala jste pro zvýšení tržeb o nastavení určitého typu marketingové kampaně? Pokud ano, která by byla pro typ vaší společnosti (zacílení zákazníka) nejvhodnější?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji B Práce s odbornou literaturou je na přijatelné a standardní úrovni, která je pro tento typ prací požadována. Použité zdroje vystihují podstatu zpracovaného tématu.
Navrhovaná známka
B

eVSKP id 133884