HOLOTOVÁ, P. Návrhy na optimalizci systému odměňování zaměstnanců ve vybrané společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Kruntorádová, Markéta

Zaměřením jde o závěrečnou práci na běžné téma. Autorka využívá při jeho zpracování obecně známých metod a postupů. Při jeho řešení prokázala teoretické i praktické znalosti a schopnost pracovat s odbornou literaturou. Práce je srozumitelná. Výsledky je možné využít v dané společnosti. Závěrečná práce je zpracovaná uspokojivým způsobem a nedostatky ve formálních náležitostech práce, uspořádání práce, používané terminogogii a ekonomickém vyhodnocení navrhovaných změn neovlivňují výsledky práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod D
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D
Práce s informačními zdroji, včetně citací C
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Konečný, Štěpán

Cílem bakalářské práce je zlepšení systému odměňování ve vybrané společnosti. Teoretická část práce je čistě citacemi z českých zdrojů, postrádám zde jakýkoliv vlastní komentář. Kapitola 2.3 Životní cyklus podniku s tématem práce souvisí pouze okrajově. Analytická část je nejrozsáhlejší část práce (byť i zde u některých kapitol uvažuji o nadbytečnosti (např. 3.1.2 či 3.5.4, které nejsou jakkoliv podloženy informačními zdroji). V popisu dotazníku postrádám jeho přesnější popis (je konstatováno pouze to, že má 7 částí), oceňuji pak různé otázky pro administrativní pracovníky a výrobu. Nejsem spokojen s analýzou dotazníkového šetření, která rozhodně nevyužila potenciál sebraných dat. Respondentům bylo položeno bezmála 50 otázek, přičemž interpretaci dat autorka věnovala 11 stran analýz. Ztrátovost informací je zde obrovská, což je škoda, neboť samotný dotazník informační potenciál měl. Kvalita návrhů tomu v podstatě odpovídá, zpracování je povrchní. I přes uvedené nedostatky práci doporučuji k obhajobě. Otázka pro diplomantku: Proč jste nevyčíslila náklady pro vaše návrhy úprav Vnější a vnitřní odpočinková zóna a Firemní den?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů D
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry E
Praktická využitelnost výsledků E
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji D
Navrhovaná známka
D

eVSKP id 134972