OĽHOVÁ, N. Možnosti financování produktové inovace ve společnosti Cofin, a. s. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Bočková, Nina

Autorka přistoupila ke zpracování konkrétního zadání od společnosti Cofin, a.s. velmi zodpovědně. Pracovala soustavně a svědomitě, provedené analýzy a jejich výstupy konzultovala je s vedením společnosti. V návrhové části prověřila možnosti financování vybrané inovace z vlastních zdrojů podniku, z veřejných zdrojů - dotací, z bankovních zdrojů a leasingu. Výsledný návrh byl již projednán s vedením společnosti. Práci DOPORUČUJI K OBHAJOBĚ. 1) Jak náročné by bylo upravit projekt, aby splnil kritéria pro "dodatečný odpočet" na výzkum a vývoj? Uveďte časovou i finanční náročnost.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Stanovený cíl byl splněn.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Postup řešení i použité metody byla adekvátní
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Autorka má výborné analytické postřehy, ne vždy se ji však daří zjištěné výsledky stejně dobře publikovat.
Praktická využitelnost výsledků A Práce byla zpracovávána na žádost konkrétní společnosti, tedy relevantnost praktického využití výsledků je vysoká.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Uspořádání práce je v souladu se směrnicí. Jazykovou úroveň nejsem schopna posoudit.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Použité množství informačních zdrojů je nadstandardní, které jsou v práci citovány v souladu s normami.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Krzeminská, Oľga

Práca spĺňa zadanie, je podrobne rozanalyzovaná daná problematika a jednotlivé návrhy financovania s dostatočným prehľadom existujúcej odbornej literatúry. Spĺňa všetky kritériá po obsahovej a formálnej stránke. Autorka sa podrobne venovala danej problematike a prácu odporúčam k obhajobe.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 135004