PETRLA, K. Způsoby financování inovací v malých a středních podnicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Bočková, Nina

Autor splnil vytyčený cíl práce částečně, finální způsob financování nebyl označen, neboť autor u několika návrhů použil argumenty pro i proti. Autor předložil bakalářskou práci ve které posuzoval financování systémového vybavení podniku a současně i inovaci podnikového skladu. Posoudil různé možnosti a vzhledem k akluální situaci podniku navrhl a obhájil adekvátní řešení. Hodnota práce je snížena s ohledem na nedostatek dat pro finanční analýzu v minulých obdobích. S ohledem na podnikatelské aktivity autora je práce zpracovaná přímo pro jeho vlastní potřeby a potřeby osob spřízněných. Jejich využitelnost v praxi je vysoká. Autor dokáže dobře ze zjištěných výsledků vyvozovat logické závěry. Uspořádání práce je s souladu se směrnicí 1/2019, vizuální prezentace výsledků a úprava textu je spíše průměrná až podprůměrná. Jazyková úroveň předložené práce je na podprůměrné úrovni. Práci doporučuji k obhajobě. Otázky: 1) Ve kterých částech SWOT matice dojde ke změnám po zavedení plánovaných inovací? Prezentujte a komentujte změny. 2) Proč se domníváte, že ke stanovení obvyklé výše úroky při zápůjčce finančních prostředků společníky do firmy budete potřebovat soudní znalce, případně auditory? 3) Specifikujte zřetelně finální způsob financování obou inovací, jejich výběr zdůvodněte a prezentujte názor odpovědné osoby společnosti ABA Media.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Autor splnil vytyčený cíl práce
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Autor dokáže dobře ze zjištěných výsledků vyvozovat logické závěry
Praktická využitelnost výsledků B S ohledem na podnikatelské aktivity autora je práce zpracovaná přímo pro jeho vlastní potřeby a potřeby osob zpřízněných. Jejich využitelnost v praxi je vysoká.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D Uspořádání práce je s souladu se směrnicí 1/2019, vizuální prezentace výsledků a úprava textu je spíše průměrná až podprůměrná. Jazyková úroveň předložené práce je na podprůměrné úrovni, obsahuje gramatické chyby.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Kříž, Jiří

V kapitole 3.1. popisujete inovaci systémového vybavení společnosti i když se v podstatě jedná o inovaci ICT. Řešil jste v této souvislosti i dopady inovace např. na manažerský informační systém pokud společnost nějaký využívá a pokud ne tak jeho zavedení?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
C

eVSKP id 135005