MIKULA, V. Rozvoj obchodních aktivit společnosti, která vytváří vstřikovací formy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Šimberová, Iveta

Předložená práce řeší problematiku rozvoje obchodních aktivit vybrané společnosti, autor svým řešením prokázal, že je schopen na základě provedených analýz vyvozovat relevantní závěry, na kterých je následný návrh řešení postavený, včetně ekonomického zhodnocení (ve variantách). Cíle práce byly splněny. 1. Mohl by jste návrh prezentovat na změnách v obchodním modelu?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Cíle práce byly splněny, autor předložil návrh rozvoje obchodních aktivit, postavený na základě rozboru výsledků provedených analýz současného stavu a stávajícího obchodního modelu
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Zvolený postup, a vybrané metody odpovídají standardům. Autor metody a jejích použití zdůvodnil v kapitole 1. Aplikace analýz je na dobré úrovni, i když v některých částech je více popisná (Např. SLEPTE), kde nevyužil úplně potenciál daného nástroje- např. oblast sociálních faktorů, legislativních a dalších
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Autor prokázal schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich relevantní závěry. V oblasti analýz jsou některé části spíše popisné, nebyl zcela využít potenciál daného nástroje napr. u SLEPTE.
Praktická využitelnost výsledků B Práce má potenciál pro praktické využití, autor úzce spolupracoval s danou společností a jejim managementem o výsledncích řešení. Je velká pravděpodobnost, že vedení dpolečnosti návrhy bude realizovat.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Uspořádání práce, fromální i grafické náležitosti splňují pořadavky na tento typ práce. Autor prokázal schopnost odborně se vyjadřovat a používat adekvátní terminologii.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Práce s informačními zdroji, aktuálnost i jejich rozah, včetně citací je dle požadovaných standardů.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Fojtů, Kateřina

Bakalářská práce je logicky uspořádána, jednotlivé kapitoly na sebe navazují. Student v analytické části provedl podrobnou analýzu jednotlivých oblastí. Postrádám však v této časti citace zdrojů, ze kterých byly jednotlivé analýzy vypracovány. Návrhová část je pak také důkladně zpracována a nechybí ani ekonomické zhodnocení. Celá práce je pak psána v činném rodě, což neodpovídá směrnici č.1/2019, příloze 2A. Práci považuji za standartní ve vybrané problematice.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D
Práce s informačními zdroji D
Navrhovaná známka
C

eVSKP id 135071