KUČERA, T. Zhodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Poláček, Tomáš

Finanční analýza vybraného podniku je téma běžné. Pro řešení lze využít běžně známé postupy. Jednotlivé metody finanční analýzy jsou využity běžným způsobem. Teoretické znalosti nejsou zpracováním práce rozšířeny, jde pouze o praktickou aplikaci. Výsledky mají jasnou použitelnost pro konkrétní firmu. Přístup studenta k vypracování bakalářské práce byl pečlivý, student pracoval samostatně a dodržoval všechny dané termíny.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji, včetně citací C
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Procházková, Kateřina

Bakalářská práce je zpracována na dobré úrovni. V práci je řešena problematika finanční analýzy, což je běžné téma. Nejprve jsou vymezena teoretická východiska práce, následně provedeny analýzy a na jejich základě jsou pak navržena doporučení pro firmu. Jak v teoretické, tak v praktické části mi ovšem nepřijde nevhodně umístěná SWOT analýza, která má být souhrnnou analýzou. Současně není provedena oborová analýza a analýza interního prostředí. Proto definované silné a slabé stránky společnosti nejsou podloženy. Dále pak není SWOT analýza vyhodnocena a nejsou navrženy jednotlivé strategie pro společnost. Dále v analytické části práce autor porovnává výsledky společnosti s konkurencí bez bližší specifikace. Na druhou stranu návrhy řešení jsou propracovány, především pak úroky z prodlení a skonto. Otázkou zůstává, jak budou přínosné pro firmu (např. výše skonta vs marže společnosti).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 135231