ŠULC, M. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Hornungová, Jana

Předložená bakalářská práce dosahuje standardní úrovně zpracování. Práce je vypracována pečlivě, mnohdy až velmi detailně. Autor prokázal schopnost interpretovat výsledky a navrhl opatření pro zlepšení stávající situace. V průběhu zpracování pracoval aktivně, pravidelně konzultoval a dodržoval termíny. Práce má praktické využití, u některých návrhů bych uvítala detailnější (konkrétnější) informace pro danou organizaci, např. v oblasti Environmentálního managementu. OTÁZKA: 1) V rámci návrhu "Environmentální management" prosím uveďte, co přesně by se týkalo vaší analyzované společnosti.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Student vypracoval práci na dobré úrovni, danou bakalářskou práci je možné považovat, vzhledem ke stanoveným cílům a použitým metodám, za standardní.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Vzhledem ke stanoveným cílům považuji použité metody za dostačující. Struktura odpovídá zadanému tématu.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B Jednotlivé návrhy lze považovat za kvalitní podklad, na jehož základě bude mít podnik možnost zvážit jejich realizaci.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Jednotlivé kapitoly bakalářské práce shledávám jako vyvážené, strukturu práce považuji za racionální. Drobné chyby neubírají celkové kvalitě.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Ke zpracování teoretické části práce použil autor dostatečné množství literárních zdrojů.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Lisický, Adam

Práci doporučuji k obhajobě. Bakalářská práce je svým rozsahem a kvalitou zpracování nadprůměrná. Z hlediska teoretické části je práce zpracována velmi pečlivě a rozsáhle. Malým nedostatkem v tomto ohledu je nedostatečné použití zahraniční literatury k danému tématu. V praktické části oceňuji faktický přesah výsledků a z nich vycházejících návrhů, které mohou být v praxi subjektem rovnou implementovány. Další pozitivum práce spatřuji ve schopnosti autora propojit teoretickou a praktickou část. Díky tomu mají tyto návrhy v praxi váhu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 135410