KOMÁREK, D. Návrh kalkulačního vzorce ve výrobním podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Luňáček, Jiří

Jde o velmi dobře zpracovanou práci. Autor přistupoval k řešení samostatně, pravidelně konzultoval, práce byla zpracována v dostatečném časovém předstihu. Práci doporučuji k obhajobě s uvedeným hodnocením a jako vedoucí práce z důvodu objektivity otázky k obhajobě nepokládám.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Cíle práce byly splněny.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Autor využívá obecně známých metod a postupů, nejde tedy o inovativní přístup.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B Lze předpokládat, že návrhy práce mohou být ve firmě využity. Drobnou výhradu mám pouze k přesnější definici přínosů a nákladů řešení, šlo zde uvažovat i náklady implicitní.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Splněno velmi dobře. Připomínku mám pouze k tomu, že hlavní kapitoly by měly začínat na samostatné straně, stejně tak jako seznamy.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Autor cituje pouze z domácích zdrojů. Vzhledem k návrhům bych očekával i využití zdrojů z oblasti IS/IT.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Oulehla, Jiří

V návaznosti na kapitolu 4.5. by měl autor lepe specifikovat tvrzení: "Tito pracovníci by, nebylo by tohoto projektu, mohli pracovat na něčem jiném". Je vytížení pracovníků skutečně prakticky 100% a kolik pracovních míst bude nutno vytvořit po implementaci projektu. Z této definice vyplývá, že pracovníci účastnící se projektu budou v jiném produkčním procesu chybět.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

eVSKP id 130152