ŽVÁTOROVÁ, A. Hodnocení finanční situace společnosti a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Fojtů, Kateřina

Finanční analýza vybraného podniku je téma běžné. Pro řešení lze využít běžně známé postupy, autor nevyužívá alternativní řešení. Jednotlivé metody finanční analýzy jsou využity běžným způsobem. Teoretické znalosti nejsou zpracováním práce rozšířeny, jde pouze o praktickou aplikaci. Výsledky mají jasnou použitelnost pro konkrétní firmu. Studentka provedla důkladnou analýzu společnosti i jejího okolí, byla schopna logicky vyvodit problematické oblasti, jejichž řešení dostatečně popisuje návrhová část.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Šebková, Lenka

Bakalářská práce se zaměřuje na hodnocení situace vybrané společnosti pomocí metod finanční analýzy. Cílem práce je zhodnotit finanční situaci společnosti a navrhnout vhodná opatření vedoucí k jejímu zlepšení. Práce je rozdělena do 3 hlavních kapitol, které na sebe logicky navazují, celková struktura práce je přehledná a srozumitelná. Formální úprava práce je na velmi dobré úrovni. Studentka rovněž prokázala schopnost pracovat s informačními zdroji a implementovat dosažené teoretické poznatky do praxe. Navržená opatření jsou v praxi využitelná. Studentka splnila stanovené cíle a práci hodnotím jako kvalitně zpracovanou. Bakalářská práce odpovídá požadavkům, které jsou na ni kladeny. Na základě hodnocení uvedeného výše doporučuji tuto bakalářskou práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 133837