GEBHART, M. Systém odměňování zaměstnanců v určité společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Kruntorádová, Markéta

Zaměřením jde o závěrečnou práci na běžné téma. Autor využívá při jeho zpracování obecně známých metod a postupů. Při jeho řešení prokázal teoretické i praktické znalosti a schopnost pracovat s odbornou literaturou. Práce je srozumitelná. Výsledky je možné využít v dané společnosti. Závěrečná práce je zpracovaná uspokojivým způsobem a nedostatky ve formálních náležitostech práce, uspořádání práce, používané terminogogii, nevhodně zvolenému časovému harmonogramu realizace navrhovaných změn a na něj navazující a ekonomickém vyhodnocení neovlivňují výsledky práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů D
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod D
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků D
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D
Práce s informačními zdroji, včetně citací C
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Procházková, Kateřina

Bakalářská práce na téma “Systém odměňování zaměstnanců v určité společnosti” je velmi aktuální téma. Autor využívá při zpracování bakalářské práce obecně známých metod a postupů, které jsou nejdříve vymezeny teoreticky a následně prakticky aplikovány. Práce je logicky uspořádána, zpracována standardním způsobem, s drobnými jazykovými a formálními nedostatky, které neovlivňují výsledky práce. Výtku bych ovšem měla k návrhové části práce. Navyšování fixní části mzdy je pro analyzovanou společnost velmi závazným krokem, neboť i při nepříznivém vývoji hospodaření společnosti je společnost vázána tuto část mzdy vyplatit. Oproti tomu by byla snížena variabilní část odměny, což by mělo společnosti kompenzovat náklady s navýšením fixní části mzdy. Autor ovšem nepracuje s různými variantami, resp. neprovedl tak podrobnou analýzu, aby zjistil, v jaké výši bývají odměny zaměstnancům vyplaceny. Zajímavé by bylo také zjištění a rozbor výplaty variabilních odměn v jednotlivých tarifních stupních. Velkým nedostatkem návrhové části je pak chybný výpočet nákladů na caferetia systém pro poskytování benefitů zaměstnancům. Autor pro realizaci cafeteria systému doporučuje společnost Sodexo, která je ale dražší variantou než společnost M-PRO. Dále harmonogram plánovaných změn ve společnosti nemá logickou návaznost, resp. jednotlivé kroky na sebe nenavazují (např. ve chvíli, kdy už má být oznámen nový systém odměňování bude současně probíhat objednání cafeteria systému). Na základě nedostatečně propracovaných návrhů a chybě ve výpočtu, která by společnosti přinesla vyšší náklady se celkově přikláním ke známce E.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků E
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
E

Otázky

eVSKP id 134963