LE, K. Návrh rozvoje podnikatelského konceptu restaurace HAN FOOD [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Konečná, Zdeňka

Závěrečná práce je zpracována dobře, splňuje požadavky kladené na tento typ vysokoškolských prací a je zřejmá diplomantčina dobrá znalost zkoumaného prostředí. V teoretických východiscích jsou pojednány relevantní oblasti zpracovávanému tématu. V analytické části studentka aplikovala standardní metody pro popis aspektů externího a interního prostředí, které shrnula ve SWOT analýze. Jednotlivé oblasti mohly být zpracovány více do hloubky, což by napomohlo i tvorbě konkrétnějsího obsahu navrhovaného plánu dalšího rozvoje restaurace v daném prostředí. navržený plán rozvoje v sobě zahrnuje vhodné náměty, nicméně tyto bude potřeba před vlastní realizací detailněji rozpracovat a zvážit (např. spojení dvou značek různých kuchyní pod jednu je podstatným zásahem do celkové business strategie a konceptu podnikání, dále pak rozpracování marketingové, personální strategie v jednotlivých oblastech a jejich propojení na finanční plán). Bezesporu však prezentované návrhy představují pro společnost vhodné náměty pro další možný vývoj.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Šoleová, Juliána

1., 2., 3. hodnotím na A 4. Praktická využitelnost výsledků. Porterova analýza je velmi strohá a přitom je velmi zásadní a může být velmi nápomocná z praktického hlediska. Proto hodnotím jako B. 5.Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň je hodnocena jako B z důvodu gramatických chyb, terminologie i struktura jsou výborné, jasné a srozumitelné, ale gramatické nedostatky bohužel snižují celkový dojem z bakalářské práce. Dále je autorkou zaměňováno zda píše o jednom konceptu HAN FOOD nebo celé firmě LOLOTICA s.r.o., která má pod sebou dva koncepty. 6. Práce s informačními zdroji je hodnocena jako B z důvodu uvedení zdroje především z důvodu přímé citace, někdy však chybí poznámka pod čarou, kde parafrázovaná informace byla získana. Tedy například sekce 2.2.5. Trhy podniku, kde byly informace získány? Celkově práci hodnotím jako výbornou, velmi dobře strukturovanou, přehlednou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 135219