ZIKMUND, O. Nejistoty a kompatibilita přímého měření frekvence [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Havlíková, Marie

Téma bakalářské práce je zaměřené na problematiku vyhodnocování standardních nejistot přímých měření frekvence digitálními měřidly. Cílem práce bylo vyhodnotit kompatibilitu realizovaných měření vzhledem k referenčnímu měřidlu na základě kvantifikace standardních nejistot. Komunikace studenta a vedoucí bakalářské práce probíhala zejména formou ústních konzultací, na které se student dostavoval ve sjednaných termínech a s připravenými konkrétními dotazy. Přes počáteční trochu neaktivní přístup k řešení zadaných úkolů se pracovní úsilí zvýšilo a student poměrně rychle pronikl do problematiky vyhodnocování standardních nejistot. Pracoval samostatně, koncentrovaně a cílevědomě, o vzniklých problémech přemýšlel a snažil se sám najít řešení. Student si dobře rozvrhl časovou náročnost práce, nepodcenil vlastní měření ani zpracování, bakalářskou práci odevzdal v řádném termínu. Zadání bakalářské práce je splněno v celém rozsahu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 48/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 15/20
Formální zpracování práce C 15/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
B
Body
86

Posudek oponenta

Zavřel, Jiří

Předložená bakalářská práce po obsahové stránce splňuje všechny požadavky zadání, teorie problematiky nejistot je srozumitelně zpracována, výsledky měření jsou dobře interpretovány. Po formální stránce jsou splněny všechny náležitosti. Jediné, co student opomenul, je uvedení bližších informací ke kalibraci přístrojů. Proto v těchto hodnotících kritériích dávám vysoký počet bodů. Bohužel po odborné stránce toto zadání bakalářské práce není příliš náročné. Problematika nejistot měření je dnes již dobře zpracována v použité literatuře, z které student čerpal informace. Z velké části tedy jde pouze o správnou práci s odborným textem. Proto v tomto hodnoticím kritériu redukují počet dosažených bodů. Avšak i přes tento fakt tato práce svědčí o odborných znalostech a zkušenostech studenta a mohu ji doporučit k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 18/20
Odborná úroveň práce D 30/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
C
Body
76

Otázky

eVSKP id 38918