HEBNAR, T. Hnací ústrojí nákladního vozidla 8x8 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Píštěk, Václav

Diplomant postupoval při zpracování poměrně náročného zadání systematicky a se znalostí celé problematiky. Využíval efektivně jak poznatků získaných předchozím studiem, tak i odborné literatury. Cíle diplomové práce byly splněny v celém rozsahu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Kučera, Pavel

Úkolem studenta bylo vypracovat dynamickou analýzu hnacího ústrojí nákladního vozidla 8x8. K jednotlivým cílům přistoupil komplexně s návazností na celek. Studen pro získání vstupních hodnot pro výpočet musel projít značné množství dodaných dat o podvozku. Při úvaze složitosti daného podvozku, ke zpracování dat přistoupil důkladně a rozsáhlými výpočty získal vstupní hodnoty pro výpočet vlastních frekvencí torzního modelu podvozku. Dále studen provedl rozsáhlou analýzu vlastních tvarů kmitání pro všechny možné zařazené převodové stupně torzního modelu, kde jsou hlavně vyzdviženy jízdní stavy při maximální rychlosti a při maximálním krouticím momentu s dostatečným popisem a přehledným grafickým znázorněním. V závěru práce je provedena citlivostní analýza a studentem doporučené další možné postupy pro analýzu torzního modelu. Práce působí seriózním dojmem a vytknout lze jen drobné formální záležitosti, kdy např. některé mezery mezi odstavci se zdají příliš velké, ale to je zapříčiněno velkým rozsahem analýz, které nelze lépe umístit na stránku. Student prokázal schopnost využití svých znalostí ke zvládnutí úkolů, které na něho byly kladeny a práce splňuje požadavky, tudíž je doporučena k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 61847