TREBULOVÁ, K. Studium interakce plazmatu s kvasinkami Candida glabrata [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Krčma, František

Studentka se ve své práci zaměřila na studium inaktivace kvasinek Candida glabrata vlivem přímého i nepřímého působení nízkoteplotního plazmatu. Úkoly specifikované v zadání práce bezezbytku naplnila a získané výsledky podstatně přispívají k celkovému poznání v oblasti působení plazmatu na kvasinky. K práci samotné studentka využívala poznatky z nejnovější literatury i konzultace nejen na vlastním pracovišti, ale i v zahraničí, kde proběhla část experimentálních prací. Bohužel díky protipandemickým opatřením se nepodařilo realizovat druhou odbornou stáž do Francie (Orleans). Výsledky práce jsou přehledně zpracovány na odpovídající úrovni a závěry, které byly na jejich základě učiněny, jsou relevantní. V současné době studentka připravuje výsledky této práce do časopisecké publikace. Celkově lze hodnotit přístup studentky jako vysoce profesionální a aktivní a je předpoklad jejího dalšího odborného růstu v rámci doktorského studia. Práci lze tedy jednoznačně doporučit k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Lehocký, Marián

Studovaná problematika v této diplomové práci je aktuální a má potenciál přinést pokrok ve studované oblasti. Práce je strukturovaná logicky a její jasné zpracování působí na náhodného čtenáře zdařile. Studentka vhodně využívá odbornou terminologii. Diskuse výsledků nepostrádá vyváženost a logiku. Diplomová práce jako celek působí kvalitním dojmem a převyšuje běžný průměr obvyklý i na zahraničních pracovištích. Diplomová práce tedy svědčí o vyzrálosti autorky a představuje kvalitní základ pro její obhajobu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 138943