ČERVEŇ, J. Rozvoj obchodních aktivit spoločnosti na trhu automatizace a technické diagnostiky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Šimberová, Iveta

Práce je vyvážená po formální i obsahové stránce. Cíle byly naplněny. Autor navrhl strategie rozvoje obchodních aktivit- formou růstu (vstupu na nové trhy). Proto bych zde očekávala strukturovanější návaznost návrhů na úrovně řízení - cíle, strategie, obchodní aktivity atd. A taky detailnější kalkulaci nákladů s dopadem na celkové finančí řízení návrhů strategiií rozvoje obchodních aktivit. 1. Vysvětlete návaznost návrhů v rámci řízení subjektu (cíle, cílové skupiny, obchodní aktivita atd.)

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Cíle práce byly naplněny. Autor navrhl rozvoj obchodních aktivit pro nový "start up". V práci cíl konkretizoval na návrh strategie pro rozvoj obchodních aktivit.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Zvolený postup i metody jsou standardní, odpovídající řešenému problému, včetně analýzy současného stavu obchodních aktivit.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Interpretace dosažených výsledků a vyvození závěru je adekvátní a fundované. Autor prokázal důvody vyvození závěrů vhodnou argumentaci
Praktická využitelnost výsledků C Práce má vysoký praktický potenciál, nicméně některé postupy by mohly být detailneji rozebrány a vysvětleny. Např. úplnost v oblasti nákladů ( kde je plánované školení zaměstnanců? mzdové náklady? fixní náklady? variabilní náklady?
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Uspořádání práce i formální náležitosti jsou dle standardů v této oblasti. Stejně i odborná jazyková úroveň.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Práce s informacemi, zdroji i citacemi splňuje požadavky na tento typ prací.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Chlebovský, Vít

Cílem práce bylo zpracování návrhu plánu rozvoje nebo rozšíření obchodních aktivit pro vybranou společnost 4dot. Cíl považuji za splněný s připomínkami uvedenými dále. V práci oceňuji dobře a systematicky zpracovanou analýzu, byť v některých pasážích mohla být méně popisná a detailnější. Nicméně ve shrnujících tabulkách a závěrečné SWOT analýze jsou výstupy z analýz formulovány správně a přehledně. Připomínku mám k faktu, že se autor následně v návrzích věnuje zahraničním trhům, ty ale ani v základní rovině do analýzy zahrnuty nejsou. Návrhy vycházejí z analýz a jejich závěrů a tvoří marketingový základ pro obchodní model společnosti především pro zahraniční trhy. V práci už ale chybí konkrétní plán obchodních aktivit na jednotlivých zvolených cílových trzích. Další připomínku mám rovněž ke grafickému zpracování mnoha tabulek a grafů, kterou jsou jen nekvalitní kopií převzatého originálu. Přes uvedené připomínky práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků D
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D
Práce s informačními zdroji C
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 119903