MJASOJEDOV, I. Implementace mechanismů zajišťujících Segment Routing for IPv6 (SRv6) pomocí platformy FD.io VPP [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Koláčková, Aneta

Diplomová práce splňuje veškeré požadavky stanovené zadáním. Student vypracoval detailní popis technologie SRv6 a důkladně rozebral platformu VPP FD.io a její možnosti. Tyto možnosti představují využití platformy Docker, protokolu pro konfiguraci siťových zařízení NETCONF, platformy Ansible a generátoru síťového provozu TRex. Použití těchto technologií s VPP FD.io bylo demonstrováno na vytvořené topologii. Nad topologií byly odsimulovány dva scénáře, které detailněji vysvětlují model chování H.Insert a H.Encaps u SRv6. Student svou práci pravidelně konzultoval a plnil zadané úkoly. Po formální stránce je práce zpracována na velmi dobré úrovni. Využitelnost výsledků a celkový výstup pokládám za velmi přínosný, zejména z hlediska možnosti rozšíření a použití celé topologie pro další simulace. Diplomovou práci tak doporučuji k obhajobě a navrhuji ohodnocení A/95.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Dvořák, Jan

Předložená diplomová práce obsahuje minimum typografických chyb a překlepů, je kvalitně a pečlivě zpracována, je vhodně strukturována a doplněna o vhodné obrázky. Práce občas obsahuje několik prázdných stran, což narušuje koncept práce a čtenáři tak zhoršuje plynulé čtení. V případě obr. 3.3 by v textu mohlo být uvedeno, co znamená P1, P2 a P3, případně P4. Jestli se jedná tedy o provozy, procesy atd. V praktické části práce mohlo být objasněno využití UDP a DNS komunikace, která je vidět na výpisech z wiresharku. Student tedy splnil zadání práce. Práci hodnotím známkou A, 92 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
92

Otázky

eVSKP id 141384