MUSIL, R. Servisní jednotka pro zařízení BUSE se vzdálenou správou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Bradáč, Zdeněk

Student měl za úkol navrhnout a zrealizovat servisní jednotku pro zobrazovací panely BUSE, které se využívají jako informační panely v MHD. Základem práce je analýza stávající elektronické jednotky a návrh servisní jednotky na základě stávajícího a ověřeného HW řešení. Hlavní činností student je návrh a realizace programového vybavení, které umožní komunikovat s jednotkami BUSU po sběrnici, konfigurovat je a zaznamenávat jejich stav. Nedílnou součástí má být programové vybavení, které umožní vzdálenou správu jednotek BUSE. Student pracoval samostatně a využíval konzultace v nezbytné míře. Vlastní práce byla realizována pro firmu BUSE, která se zabývá právě informačními systémy pro MHD. Student nastudoval stávající používaný HW a navrhnul servisní jednotku po HW stránce. Dále student vytvořil programové vybavení pro komunikaci, nastavení a diagnostiku panelů BUSE. Součástí realizace je i programové vybavení pro vzdálenou správu. Student postupoval systematicky podle bodů zadání a splnil všechny body zadání. Vlastní realizaci student demonstroval včetně programového vybavení. Textová část práce je na dobré úrovni a diplomovou práci tudíž doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
91

Posudek oponenta

Sýkora, Tomáš

Cílem diplomové práce pana Musila, bylo vytvoření servisní jednotky pro zařízení BUSE se vzdálenou správou. Po důkladné analýze stávajícího stavu student navrhl vlastní řešení, které ve své práci detailně popisuje. Hlavním úkolem studenta byl návrh programového vybavení, který doplnil o návrh HW potřebného pro správnou funkci. Student úspěšně navrhl komunikaci s jednotkou BUSE, která je umísťována ve vozech MHD a vytvořil tak možnost lokální i vzdálené správy. Součástí je také možnost diagnostiky systému. Student projevil schopnost práce na projektu ve spolupráci s firmou BUSE. K realizaci práce musel student disponovat širokou škálou znalostí, které byl schopný jednoduše a výstižně popsat a aplikovat. Všechny moje dotazy tak byli zodpovězeny v průběhu čtení práce. Student splnil všechny body zadání a celkově je práce psaná na vysoké úrovni. Celá práce je psaná čtivou formou doplněnou o názornou grafiku a výpisu kódu vždy v místě popisu problematiky. Práce celkově svědčí o magisterských schopnostech studenta, proto práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
95

eVSKP id 142156