KAČMÁŘOVÁ, A. Tvorba logistické koncepce ve vybrané organizaci se zaměřením na informační toky. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Jurová, Marie

Práce byla konzultována na úrovni fakulty po celou dobu magisterského studia a je podložena významnými znalostmi z praktické oblasti se specifickými druhy zboží a jeho distribuci do ČR i cesty k zákazníkům. Pro obhajobu bych doporučovala, aby se autorka vyjádřila k návrhu automatizaca a robotizace ve skladovém hospodářství podnikatelského subjektu - času, podmínkám pro realizaci předloženého návrhu skladového hospodářství.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Cíl byl zaměřen na rozšíření logistické koncepce v oblasti distribuce na specifický produkt, o který chce podnikatelský subjekt rozšířit svůj nabízený sortiment zboží. Cíl byl v plném rozsahu splněn i včetně návrhů budoucích změn v logistické koncepci.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Postup řešení byl správně zvolen, od popisu podnikatelůského subjektu, přes teorii logistiky v distriobuci a co je důležité podtrhnout pro specifický produkt zaměření na informační toky při distribuci v mezinárodním obchodu. K této oblasti vedou speciifické metody, především daní v EU.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Použití legislativních přístupů v oblasti zpracování informačních toků pro distribuci specifického produktu je chválihodné pro zpracovatele. Závěr oblasti také vede ke splnění požadavků pro budoucí zákazníky. I tato oblast je z hlediska logistické koncepce zpracována.
Praktická využitelnost výsledků B Popis změn v informačních tocích bude dobrou základnou pro rychlou distribuci zboží od dodavatele do podnikatelského subjektu - velkoobchodu. Zaručí dobrou spolupráci i se státními institucemi
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Práce splňuje podmínky uspořádání i formálních náležitostí dle směrnice VUT i FP. Použitá odborná terminologie, zaměření legislativního pro tento specifický druh zboží, vykazuje dobrou znalost informačních toků pro distribuci specifického produktu. Jazyková kultura je na úrovni magisterské práce.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Práce používá pro zpracování dat a návrh rozšíření portfolia podnikatelského subjektu, především internetové zdroje, ale i knižní data a data z obchodní činnosti subjektu.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Tesař, Rostislav

DP práce, i přes uvedené výtky, splnila cíl. Doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Cílem DP je návrh lepší logistické koncepce u malého podniku, zabývajícího se dovozem, skladováním a distribucí vybraných nápojů. Oponent postrádá teoretickou část, značná část práce je věnována různým daním, což přímo nesouvisí se zadáním DP.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod D Postup řešení je mírně chaotický, kromě SWOT analýzy nejsou použity další analyticko-syntetické metody managementu. Z uvedeného organizačního schéma v kapitole 1.3 vyplývají 3 stálí zaměstnanci, což se jeví jako málo....
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Přes uvedené výtky autorka prokazuje znalost tohoto podniku, jeho současných logistických procesů. Zřejmě se více soustředí na záměr distribuovat i alkoholické nápoje, což vyžaduje aplikovat mnoho opatření dle platného zákona.
Praktická využitelnost výsledků C Autorka navrhuje optimalizovat skladový prostor, kde bude probíhat i kolkování lihových nápojů. Oponent postrádá vyhodnocení potřebných nákladů i přínosů z navrhovaného řešení, včetně nárůstu počtu kmenových zaměstnanců. Návrh " robotické automatizace" je velice zajímavý, ale je to jen koncepce.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B DP je provedena standardně, termínologie je používána v souladu s významem, občas jsou překlepy.
Práce s informačními zdroji C Malý počet literárních podkladů- 6-, ve větším počtu jsou uvedeny normy a elektronické podklady.
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 132958