IMRICHOVÁ, M. Návrh řízení rizik projektu ve vybrané společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Doskočil, Radek

Diplomová práce je na velmi dobré odborné i formální úrovni. Práce je doplněna přehlednými obrázky, tabulkami, grafy a přílohami. Po jazykové stránce je práce bez připomínek. Celkově práce odpovídá podmínkám zadání a naplňuje definovaný cíl. Otázka k obhajobě Jaké výhody a nevýhody spatřujete v kvantitativním a kvalitativním přístupu v procesu hodnocení rizik a proč jste se Vy rozhodla aplikovat přístup kvalitativní?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Malý, Otakar

Práce je členěna do logických celků a je přehledná. V teoretické části práce autorka popisuje terminologii i zvolené metody v přiměřeném detailu a ve vzájemném kontextu jednotlivých metod. V reálné praxi však řízení projektových rizik často sklouzne do formalistického přístupu nebo není aplikováno vůbec, což je zásadní příčinou neúspěchu mnoha projektů. Proto je každá taková práce, která dokáže správně popsat a aplikovat zásady řízení rizik, přínosem pro zkvalitnění řízení projektů. V praktické části autorka pohlíží na problematiku řízení rizik při zavádění nového informačního systému ve společnosti nejen z pohledu technických rizik na straně IT světa, ale zamýšlí se také nad riziky stojícími mimo zaváděný informační systém a samotnou společnost, analyzuje obchodní i geopolitické prostředí společnosti. Autorka v praktické části prokázala správné návyky projektového manažera – v kap. 3.2 oceňuji zásady aplikované při volbě opatření jako je včasnost, otevřenost směrem ke stakeholderům projektu a řízení rizik spojených s lidskými zdroji při zavádění změny ve společnosti. Výstup práce považuji za užitečný s mnoha podněty k zamyšlení pro vedení projektu v popisované společnosti. Práce je po formální i jazykové stránce na dobré úrovni a nijak nevybočuje ze standardu pro tento typ prací. Celkově práci hodnotím jako kvalitně zpracovanou s dobrou praktickou využitelností.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 135157