MALŮŠKOVÁ, J. Společenská odpovědnost podniku v ocelářském průmyslu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Putnová, Anna

Práce je koncepčně dobře postavená, aktuální. Ukazuje znalost problematiky CSR. Výsledky a návrhy jsou velmi dobře použitelné v praxi a firma může návrhy v rámci finančních zdrojů realizovat. Hodnotu práce snižují formální nedostatky (citace). Otázka k obhajobě: Liší se přístup k CSR v závislosti na druhu podnikání, např. výroba x služby?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací D Citace zdrojů nemá formální parametry.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Koráb, Vojtěch

Jedná se o velmi dobrou diplomovou práci s velkým potenciálem uplatnění výsledků řešení v praxi. Po prostudování diplomové práce ji doporučuji k obhajobě před státní komisí.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Cíl diplomové práce byl stanoven jako: Zhodnocení CSR politiky firmy podnikající v hutním průmyslu. Na základě empirického výzkumu dojde ke konfrontaci firmy podnikající ve stejném oboru, současně na základě výzkumu jsou formulovány náměty na zlepšení. Práce přináší i finanční zhodnocení navržených opatření. Na základě prostudování diplomové práce se dá konstatovat, že cíl práce byl splněn.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Zvolený postup řešení je správný. Z textu práce není příliš zřejmé, proč byla k řešení zvolena ještě další firma a to Třinecké železárny (není to patrné ani z nastaveného cíle práce).
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Autorka prokázala řešením práce schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich patřičné závěry.
Praktická využitelnost výsledků B Výsledky řešení je možné uplatnit v praxi firmy ZKL. Je možné si však položit i otázku, zda výsledky řešení jsou uplatnitelné i v praxi firmy Třinecké železárny?
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Struktura práce je jdoucí správným směrem. Proč byla uplatněna metodika uváděná autorkami Bohatá, Putnová, však není vzhledem k cíli diplomové práce zcela zřejmé.
Práce s informačními zdroji A Autorka použila v diplomové práci reprezentativní soubor literárních zdrojů. Chválím i rozšířené zapojení zdrojů anglických. Autorka se zdroji v textu pracovala a citovala je.
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 139407