MÁDROVÁ, E. Analýza spokojenosti zaměstnanců s motivačním systémem ve vybraném podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Konečný, Štěpán

Cílem této diplomové práce je zpracování návrhu motivačního (resp. odměňovacího) systému pro zaměstnance ve vybrané společnosti. Informační zdroje použité v teoretické části jsou vhodně vybrány, některé oblasti v teoretické části práce jsou však diplomantkou citovány v poněkud příliš rozsáhlém objemu bez vlastních komentářů, což je škoda. Pozitivně hodnotím použití 9-ti faktorového Scheinova modelu kariérních kotev namísto 8 faktorového, který má přeci jen nižší validitu. Celá práce je přehledně členěna, pouze u použitých obrázků v analytické části by z mého pohledu bylo vhodnější použití jednoduššího číslování. Pro potřeby analytické části byl diplomantkou sestaven dotazník vlastní konstrukce, který poměrně dobře reflektuje poznatky z teoretické části. U otázky č. 2 - Jak hodnotíte vaši míru důvěry vůči top managementu? bych však zvolil poněkud jinou škálu než "spokojenost". Diplomantka v empirické části prokázala velmi dobrou schopnost interpretovat získané výsledky a vyvozuje adekvátní závěry a z nich odvozené doporučující návrhy, včetně ekonomického vyčíslení nákladů. V této části pouze postrádám informaci o mzdovém ohodnocení pracovníků (případně srovnání s konkurencí), na které se pak váže jeden z návrhů. Všechny uvedené výhrady jsou pouze méně závažného charakteru, předložená diplomová práce je velmi kvalitní a doporučuji ji k obhajobě s hodnocením B - velmi dobře. Otázka pro diplomantku: Uvažuje společnost o navýšení mzdových tarifů v některé z Vámi uvedených variant?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Putnová, Anna

Autorka zpracovala přehledně téma, užila známe metody a prokázala schopnost pracovat s daty a zpracovávat data. Práce nepřináší originální zjištění, ale kultivovanou formou analyzuje současnou situaci z hlediska spokojenosti zaměstnanců.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 139483