VRÁNEK, M. Strategie rozvoje rodinného podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Koráb, Vojtěch

Jedná se svým obsahem i formálně grafickou úrovní o nadstandardní diplomovou práci. Tuto diplomovou práci doporučuji k obhajobě před státní komisí. Pro obhajobu nedoporučuji žádné doplňující dotazy.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Diplomant stanovil pro svoji diplomovou práci hlavní cíl a to návrh funkční strategie rozvoje malého rodinného podniku na základě teoretických poznatků a kritických analýz. Pro prostudování celé práce mohu konstatovat, že cíl byl řešením práce bezezbytku splněn.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Diplomant zvolil správné řešení. Pro řešení byly použity adekvátní metody. Celý koncept diplomové práce byl pojat z hlediska strategického procesu.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Diplomanat prokázal řešením práce schopnost interpretovat výsledky a vyvozovat z nich řešení.
Praktická využitelnost výsledků A Vsledky vzniklé řešením práce jsou s velkou pravděpodobností aplikovatelné v praxi rodinného podniku. Po konzultacích se studentem jsem přesvědčen, že diplomant je připraven se podílet na této implementaci.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Diplomová práce je po stránce věcné i formálně-grafické vypracována na nadstandardní úrovni. Rozsah práce cca 110 stran přesahuje zadání.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Diplomová práce obsahuje rozsáhlý seznam informačních a literárních zdrojů. Autor prokázal řešením práce schopnost s těmito zdroji pracovat a v textu je citovat.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Veselý, Josef

Závěrečná práce je zpracována po obsahové a formální stránce nadstandardním způsobem, autor na zvoleném tématu pracoval dlouhodobě. Práce naplnila stanovený cíl. Otázka k obhajobě: V práci jsou pro popisy stávajících i navrhovaných procesů použity (co do vzhledu) různé formy diagramů. Má tato volba nějaký hlubší důvod?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Cílem diplomové práce bylo na základě kritické analýzy rodinného podniku navrhnou strategii rozvoje podniku. Návrhu strategických cílů a jednotlivých strategií předcházela poměrně důkladná analytická činnost. Cíl se podařilo naplnit.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A V práci je prokázáno dobré pochopení používání metod strategického řízení a finanční analýzy. Z provedených analýz je patrné, že se autor v oboru dobře orientuje. Je rovněž dobře obeznámen s konkurenční situací na relevantním trhu. K detailním poznatkům nepochybně přispělo i to, že je v podniku aktivně zapojen.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Poznatky získané v analytické části práce autor uplatnil při návrhu strategie podniku, která se skládá ze 6 oblastí. Každá oblast strategie je pak patřičně podrobně rozvedena a tvoří podstatu návrhové části práce.
Praktická využitelnost výsledků A Diplomová práce pravděpodobně vyplývá z dlouhodobějších úvah autora nad dalším rozvojem podniku. Důležitá součást návrhu strategie je tvořena návrhem výběru vhodného CRM systému, který je doplněn detailním řešením kritické cesty a analýzou rizik.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Práce je přehledně uspořádána včetně prezentovaných tabulek a grafů. Je používána odborná terminologie obvyklá v řešené oblasti.
Práce s informačními zdroji B Autor využil doporučené informační zdroje a řadu dalších, zdroje jsou citovány a citace jsou uváděny v doporučeném formátu.
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 142658