MÁDR, D. Podnikatelský plán [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Koráb, Vojtěch

Diplomová práce je napsána po formální i věcné stránce na vysoké úrovni. Práce nevykazuje závažnější nedostatky. Výsledky řešení diplomové práce jsou s vysokou pravděpodobností použitelné v praxi vinařství. Práci doporučuji k obhajobě přes státní komisí. Pro obhajobu nedoporučuji žádné doplňující dotazy.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Diplomant exaktně stanovil cíle diplomové práce a to provést analýzu podniku a na základě této analýzy navrhnout podnikatelský plán pro jeho další rozvoj. Po prostudování celé práce mohu konstatovat, že cíle diplomové práce byly splněny beze zbytku.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B V diplomové práci byl zvolen klasický přístup k řešení problémů, tj. užití párové metody analýzy a syntézy. V analytické části byly použity metody strategické analýzy. V analytické části nebylo použito primární šetření požadavků zákazníků. V návrhové části diplomant použil klasickou strukturu podnikatelského plánu.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Diplomant prokázal řešením diplomové práce schopnost interpreteovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich patřičné závěry.
Praktická využitelnost výsledků A Výsledky dosažené řešením diplomové práce jsou využitelné v praxi vinařství a mohou být vodítkem v jeho budoucím rozvoji.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Po formální stránce je diplomová práce napsána stylem obvyklým u magisterských kvalifikačních prací. Po formální stránce diplomová práce nevykazuje závažnější nedostatky. Odborná terminologie byla použita správně. Jazyková úroveň je vysoká. Překlepů práce vykazuje minimum.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Diplomant správně pracoval s informačními zdroji. Byly naplněny požadavky citační normy ISO 690. Seznam literárních zdrojů je velmi dobrý. Mohlo být použito více anglických literárních zdrojů.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Putnová, Anna

Práce přináší standardní postup při zpracování podnikatelského záměru. Je postavena na analýzách, nepřináší vlastní empirické šetření.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji C
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 142670