KESSLEROVÁ, S. Návrh komunikačního mixu vybraného podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Milichovský, František

Předložená diplomová práce představuje kvalitní podklad, který pomůže podniku zefektivnit své procesy v oblasti marketingové komunikace. Otázka 1: Kdo bude uvedené návrhy realizovat a nést za ně odpovědnost? Otázka 2: Na jakém základě byly stanoveny počty kupujících zákazníků, uvedených v tabulce 13?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Diplomantka zpracovala diplomovou práci na velmi dobré úrovni. Vzhledem k jednotlivým návrhům práce a výslednému zhodnocení lze konstatovat, že diplomová práce dosáhla stanoveného hlavního cíle.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Zvolený postup a struktura diplomové práce odpovídá zadanému tématu. Drobné výtky mám k naplňování stanovených teoretických rámců v provedené analytické části.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Diplomantka zpracovala teoretickou část na vysoké úrovni a na základě těchto poznatků vypracovala potřebné analýzy, které jsou zpracované na velmi dobré úrovni. Vzhledem k výsledkům, vyplývajících z provedených analýz, obsahuje práce drobné nejasnosti v interpretaci závěrů. Tyto nejasnosti mají velmi malý vliv na uvedené návrhy.
Praktická využitelnost výsledků B Jednotlivé návrhy lze považovat za vhodné pro zlepšení úrovně marketingové komunikace vybraného podniku. Prostřednictvím jednotlivých návrhů lze očekávat zlepšení úrovně marketingové komunikace směrem k vybranému cílovému segmentu a tím tak získat nové zákazníky.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Jazyková úroveň diplomové práce je na dobré úrovni. Z formálního hlediska jsou v diplomové práci překlepy, různorodé zpracování obrázků či vynechávané místo. Diplomová práce má nedostatky v odlišnosti terminologie, uvedené v teoretické a následně v analytické části práce. Celkově je diplomová práce zpracována na odpovídající úrovni, která je kladena na diplomové práce.
Práce s informačními zdroji, včetně citací D Kontrola diplomové práce v prostředí systému THESES zjistila 32 % shodu. Po manuální kontrole práce konstatuji, že ke shodě došlo převážně v teoretické části práce, a to u takových částí, které je velmi obtížné zformulovat v jiné podobě. U všech vymezených shod jsou uvedeny citace použitých zdrojů. Předloženou diplomovou práci považuji – i přes vysokou zjištěnou shodu – za v zásadě originální dílo.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Veselá,, Jitka

Autorka v práci provedla standardní analýzu, na kterou pak navázala návrhy řešení, které by bylo vhodné více specifikovat. Práce po formální a obsahové stránce je na velmi dobré úrovni.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 142905