VAVROUCHOVÁ, A. Softwarová podpora procesu řízení prodeje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Videcká, Zdeňka

Diplomová práce je zaměřena na podporu prodeje v informačním systému v malé rodinné firmě. Cílem řešení je sjednocení procesů prodeje a jejich maximální možná automatizace v malé společnosti. Diplomová práce navazuje na autorčino řešení bakalářské práce, a to zavedení ERP systému ve stejné firmě. V oblasti prodeje se soustřeďuje na podporu prodeje prostřednictvím e-shopu a na něj návazných procesů, jako je např. např. vychystávání zakázek, fakturace, zjednodušení komunikace s dopravci, atd. Návrh vychází z provedené analýzy procesů a funkcionalit dostupných produktů e-shopů na trhu vhodných pro malé prodejní společnosti. Součástí návrhu je kromě definování požadovaných fukcionalit vycházejících ze znalostí procesů společnosti i výběr nevhodnějšího systému e-shopu navazujícího na navržený ERP systém. Přínosné pro společnost je i zhodnocení rizik při implementaci systému. Vlastní návrh by bylo vhodné v některých částech detailněji propracovat. Návrh je možné využít jako podklad pro výběr e-shopu a jeho implementaci ve společnosti.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Juřica, Pavel

Autorka navrhuje prostřednictvím návrhu funkcionalit nového e-shopu automatizaci některých procesů. V návrhové části pak k řešení přistoupila formou projektového řízení. Některé techniky však nepovažuji za dostatečně využity (stanovení cíle, analýza zainteresovaných stran, časový harmonogram či detailněji zpracovány přínosy v dlouhodobějším horizontu) naopak jiné v tomto projektu není potřeba řešit do uvedených podrobností (PERT). Přes výše uvedené výhrady však práce poskytuje dostatečný vhled do problematiky a vhodnost případné realizace v praxi. Práce splnila stanovené cíle a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 142920