VYMAZALOVÁ, T. Marketingový mix společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Kaňovská, Lucie

Diplomová práce předkládá návrhy v oblasti marketingového mixu společnosti SEZAKO Prostějov s. r. o. Autorka v práci prokázala schopnost využít získaných teoretických poznatků v analytické a návrhové části. Práce má logickou a přehlednou strukturu. Návrhová část obsahuje praktické návrhy aplikované pro nástroje rozšířeného marketingového mixu, které jsou dobře využitelné v poradenské společnosti, které jsou naplánovány i s ohledem na čas a realizaci. Návrhy vycházejí z velmi dobré znalosti společnosti autorkou. Připravené návrhy mohou být podle dostupných informací pro společnost přínosem. Diplomantka pracovala samostatně, aktivně a se zájmem o problematiku. Cíl práce byl naplněn. Práci doporučuji k obhajobě. Otázky k obhajobě: 1. Který z uvedených návrhů by měl být pro společnost prioritou a proč? 2. Zjišťovala jste u Vašich návrhů, např. v oblasti Promotion/Propagace jak to řeší konkurence?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Stanovený cíl práce byl naplněn.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Autorka zvolila vzhledem k tématu práce správný postup a adekvátní metody. V práci byl také využit průzkum efektivnosti motivace z pohledu zaměstnanců, který mohl být ale lépe metodicky vymezen. Také např. analýza konkurence, zákazníků a marketingového mixu mohla být mnohem detailněji zpracována. I shrnutí SWOT analýzy mohlo být zpracováno méně subjektivním způsobem.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Diplomantka prokázala odpovídající schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich odpovídající závěry.
Praktická využitelnost výsledků B Návrhy vycházejí z provedených analýz a odpovídají současné situaci podniku. Diplomantka se snažila objektivně zhodnotit své návrhy, včetně časového harmonogramu realizace návrhů, možných rizik realizace návrhů a očekávaných přínosů. Návrhy jsou detailně popsány a vymezeny.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Práce má logickou a přehlednou strukturu a využívá standardního členění do kapitol. Autorka používá vhodnou terminologii a vyjadřuje se na dobré jazykové úrovni. Na str. 55 nebo 72 jsou čtyři úrovně číslování kapitol, což se nedoporučuje. Některé grafy, např. Graf č. 3, nejsou v textu více popsány.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Autorka v práci využívá adekvátních informačních zdrojů, které jsou vhodně citovány. Práce byla ověřena systémem Theses.cz.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Havíř, David

Práce je postavena na adekvátních zdrojích, dále na analýze dobře využívající adekvátních metod. Návrhy jsou zpracovány důkladně a lze je považovat za přínosné a směřující k naplnění stanoveného cíle. Z práce je evidentní znalost firemního prostředí a zodpovědný přístup autorky k řešení zvoleného problému.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Práce velmi dobře naplňuje stanovený cíl.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Zvolený postup řešení je logický, práce dobře využívá metod, které jsou pro tento typ práce adekvátní.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Obsah teoretické části vytváří východiska pro zpracování analýz a výsledky analýz jsou dále využity pro návrh doporučení.
Praktická využitelnost výsledků B Návrhy vycházejí z poznatků jednotlivých analýz, přičemž zpracování je důkladné. Výsledky lze na základě poskytnutých informací považovat za přínosné.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Práce má odpovídající délku, vhodnou a jasnou strukturu, použitá terminologie i odborná jazyková úroveň je na dobré úrovni.
Práce s informačními zdroji B Práce vychází ze základních odborných zdrojů, se kterými je pracováno adekvátně.
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 140947