ŠKODOVÁ, K. Rozvoj obchodních aktivit společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Šimberová, Iveta

Autorka splnila cíle, použila adekvátní metody i postup, kriticky vyvodila závěry a navázala na výsledky analýz konkrétními návrhy, včetně ekonomického zhodnocení. 1. Do jaké míry společnost akceptuje vaše návrhy? Které z nich budou realizované?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Cíle práce byly splněny.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Metody a postup řešení naplěňuje standardy pro řešení vytýčených cílů.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Autorka projevila velmi dobrou scopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry.
Praktická využitelnost výsledků C Výsledky mají potenciál pro využití.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Práce vyhovuje svým uspořádáním, i formálními náležitostmi požadavkům na tento typ práce. Obdoný jazyk i terminolgie je na vdobré úrovni.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Práce s informačními zdroji i citace jsou vyhovující.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

PhDr. Alena Lubasová Ph.D

Cílem práce bylo vytvořit plán rozvoje obchodních aktivit spojených se zavedením nového výrobku na tuzemský i zahraniční trh. Autorka mě velmi mile překvapila hloubkou průniku do dané problematiky, i když zjištěné informace ne vždy správně dokázala interpretovat. Obsahově je práce poněkud obsáhlá a to zejména proto, že se v ní některé texty v jednotlivých kapitolách opakují, nebo jsou zde uvedeny zcela nadbytečně (viz str. 39 odstavec "Seznamte se s Filipem..."), což zhoršuje celkovou konzistentnost práce. Nicméně zpracované informace i analýzy jsou z hlediska praktické využitelnosti výsledků určitě přínosné. Ačkoliv si autorka stanovila jako cíl vytvořit plán rozvoje obchodních aktivit, skutečný plán v práci defacto chybí a nelze ho nahradit autorkou zpracovaným Obchodním modelem společnosti. Tento nedostatek práce vyvažuje množstvím popisných kapitol v poslední části práce. Velmi oceňuji zpracovanou Přílohu 1: Analýza potenciálních zákazníků pro nový výrobek, který považuji za přidanou hodnotu této práce. Autorka zpracovala předloženou práci samostatně, promyšleně a až na drobné překlepy poměrně kvalitně. U některých grafů, kde je uveden zdroj: Vlastní zpracování bych uvítala skutečný zdroj informací, z něhož autorka čerpala, pro možnost ověření korektnosti dat. I přes výše uvedené si však tato diplomová práce zaslouží zařadit do knihovny naší společnosti a lze z ní čerpat řadu inspirací pro náš další rozvoj. Práci hodnotím známkou B-C a tímto děkuji za její zpracování.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 143012