ANDRÝSKOVÁ, J. Analýza nákladů na jakost a příčiny jejich vzniku v malém výrobním podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Škapa, Stanislav

Jedná se o velmi kvalitní práci, jsou použity ne zcela standardní metody přispívající k variantnosti a kvalitě návrhů, jak v ekonomické oblasti, tak také v oblasti jakosti. Návrhy jsou komplexní, a určitě přispějí ke zlepšení ekonomické situace firmy, snižování nákladů na jakost u firmy. Otázka: Znáte i jiné metody na identifikaci a řízení nákladů na jakost? Proč jste zvolila právě metodu PAF pro identifikaci a řízení nákladů na jakost?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Cíl byl plně splněn.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Zvolený postup řešení je komplexní a systémový, jsou použity ne zcela standardní metody přispívající k variantnosti a kvalitě návrhů.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Autorka ve své práci prokázala nadprůměrnou schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat závěry, které naplňují cíl práce.
Praktická využitelnost výsledků A Návrhy jsou velice použitelné v praxi, a budou pro firmu jistě přínosné.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Po formální stránce se jedná o výborně zpracovanou práci, terminologie je přesně vymezena, vysoká odborná úroveň, minimum jazykových nedostatků.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Autorka práce prokázala excelentní dovednosti s použitím informačních zdrojů a jejich využití, citace odpovídají normě.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Šoustková, Alena

Diplomová práce je velmi precizně zpracovaná. Využité metody byly náročné na úzkou spolupráci s managementem společnosti. Oceňuji propracovanost a provázanost teoretické a praktické části, jež přispěla ke kvalitě návrhů. Řešení diplomové práce je komplexní a navržené řešení proveditelné. U tak kvalitní odborné práce vysoké jazykové úrovně, bych ocenila více zahraniční literatury aktuálnějšího data. Cíl diplomové práce stanovený v úvodu byl splněn.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 143110