SIVOLOBOVÁ, K. Hodnocení finanční situace společnosti a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Fojtů, Kateřina

Jedná se o práci, která využívá standardních metod a postupů, nepřináší nic inovativního. Návrhy řešení problematických oblastí jsou reálné. U návrhů postrádám hlubší provázanost mezi jednotlivými řešeními. Studentka pracovala samostatně a plnila předepsané termíny.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů D Cíle, které byly pro práci stanoveny jsou jasně definovány. Navrhovaná řešení vybraných problémů jsou uspokojivě zpracována.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Tato práce se věnuje problematice finanční analýzy, jedná se o téma stadardní. Studentka při zpracování nevyužívá inovativních postupů a metod.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Z vypracovaných analýz je zřejmé, že studentka zná analyzovanou společnost velmi dobře, díky tomu byla schopna identifikovat jednotlivé problémy a dobře je popsat.
Praktická využitelnost výsledků D Návrhy, které studentka v práci uvádí, jsou reálné. V práci postrádám větší provázanost mezi jednotlivými návrhy.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Práce je uspořádána dle směrnice a splňuje většinu formálních náležitostí. Použitá terminologie odpovídá řešené problematice. Odborná jazyková úroveň je dobrá.
Práce s informačními zdroji, včetně citací C Studentka cituje dle předepsaných postupů a využívá dostatečný počet zdrojů.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Julinková, Petra

Téma bakalářské práce je zpracováno komplexně a do hloubky. Autorka brala v úvahu nejen problematiku finanční analýzy, ale sledovala také ekonomické a marketingové prostředí, ve kterém se sledovaná společnost BKR ČR, spol. s r. o. aktuálně nachází. Tím zvolila a navrhla reálná řešení, která by mohla vést k lepším finančním výsledkům. V první části autorka popisuje přehledně problematiku finanční analýzy z pohledu teoretického. V druhé části ji konkrétně zpracovala, a to včetně interní a externí analýzy podniku. Vypočítala a stanovila problematická místa, na jejich základě navrhla řešení pro zlepšení stavu. Tato řešení podložila výpočty ukazatelů, které by se v případě zavedení návrhů změnily. Zvláště pak oceňuji množství navrhovaných řešení. V bakalářské práci je použit bohatý seznam zdrojů, ze kterých bylo čerpáno. Interpretace zjištěných výsledků je srozumitelná a jazykově na dobré odborné úrovni. Autorka vypracováním této bakalářské práce prokázala, že umí uplatnit své znalosti a schopnosti při řešení zadaného úkolu, a to komplexně v celé šíři dané problematiky. Bakalářská práce naplnila zcela jak formální, tak obsahovou stránku, a proto ji doporučuji k obhajobě před státní zkušební komisí.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 119662