RUINER, M. Modelování základních principů komunikačních technologií [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Hošek, Jiří

Student pracoval po celou dobu velice svědomitě, pravidelně konzultoval a současně navrhoval vlastní řešení dílčích úkolů. Díky tomu je výsledná bakalářská práce na velice vysoké úrovni a zadání bylo kompletně splněno. Student celkem navrhl 5 nových laboratorních úloh zaměřených na základní principy moderních komunikačních sítí. Samotné návody byly připraveny v anglickém jazyce, neboť jsou zamýšleny pro praktickou výuku předmětů v anglických studijních programech. Po formální stránce je práce také kvalitně zpracována. Práci celkově hodnotím A / 100 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Koláčková, Aneta

Bakalářská práce splňuje veškeré požadavky stanovené zadáním. Student rozebral nejprve dostupné simulátory a emulátory, kde je porovnal a vybral nejvhodnější z nich. Následně vypracoval teoretický rozbor referenčního modelu ISO/OSI, směrování a použitých protokolů. Zejména rozbor použitých protokolů vypracoval opravdu do detailů, téměř až nad rámec rozsahu bakalářské práce. Pátá kapitola obsahuje popis jednotlivých laboratorních úloh, což je při rozsahu této práce dobré řešení. Samotným úlohám bych vytkla chybějící správné odpovědi, které v práci nejsou dostupné a to ani v přílohách. Úlohy jsou jinak dobře strukturované a pokyny jsou uvedené krok po kroku, vhodné by bylo zakomponovat doplňující praktické samostatné úkoly. Po formální stránce je práce zpracována na velmi dobré úrovni. Využitelnost výsledků a celkový výstup pokládám za velmi přínosný. Bakalářskou práci tak doporučuji k obhajobě a navrhuji ohodnocení A/93.

Navrhovaná známka
A
Body
93

Otázky

eVSKP id 141259