KLAMPÁR, R. Webová aplikace atributového autentizačního systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Dzurenda, Petr

Zadání bakalářské práce považuji za splněné. Student implementoval webovou aplikaci pro entity vydavatele a ověřovatele covidpass certifikátů s ochranou soukromí. Systém umožňuje správu uživatelů a covidpass certifikátů, generování certifikátů, řízení přístupu uživatelů do systému a konfiguraci obou systémových entit. Systém je plně funkční a kompatibilní s kryptografickým jádrem ověřovatele certifikátů a uživatelskou Android mobilní aplikací, které byly dodány vedoucím práce. Student během semestru pravidelně konzultoval a implementoval všechny požadavky vedoucího práce. Po formální stránce má práce pouze několik formálních nedostatků. Student používá nejednoznačné citování použitých zdrojů (reference jsou umístěny za odstavci za tečkou), zkratky nejsou definovány při prvním výskytu a některé obrázky mají horší rozlišení, viz např. obr. 6.1. Využití literatury je na dobré úrovni. Práci proto doporučuji k obhajobě s hodnocením A (94 b).

Navrhovaná známka
A
Body
94

Posudek oponenta

Malina, Lukáš

Bakalářská práce se zabývá implementací webové aplikace atributového autentizačního systému. Práce je dělena do několika teoretických kapitol a do dvou praktických částí, které popisují návrh a implementaci. Teoretická část a některé popisy technologií jako, např. atributová autentizace nebo certifikáty prokazující bezinfekčnost, mohly být více rozvinuty. Celková odborná úroveň práce je dobrá, přestože se práce spíše zaměřuje na praktický návrh a popis implementace. Interpretace výsledků předkládá hlavně části graficko-uživatelské rozhraní, avšak některé obrázky (viz kapitola 5.) jsou hůře čitelné. V práci mohlo být představeno i uživatelské testování aplikace a určité zhodnocení výkonnosti u entit systému. V práci se vyskytuje několik překlepů (např. časté komolení zkr. ADOPSIO) a menší formální chyby. Celkově lze práci hodnotit velmi dobře a doporučit k obhajobě s hodnocením B/85 bodů.

Navrhovaná známka
B
Body
85

Otázky

eVSKP id 141347