HLUŠÍ, M. Indikátor hladiny pro zásobníky vody [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Hejátková, Edita

Student Martin Hluší splnil zadání, navrhl a odzkoušel funkční model zařízení, podle tvrzení řešitele bude konečný vzorek předveden při obhajobě (zpoždění při dodání některých součástek a plošného spoje). Prezentační úroveň práce je na slušné úrovni, formální úroveň práce a její jazyková úroveň je dobrá, při psaní a sestavování práce řešitel prokázal dostatečnou technickou úroveň, odborné znalosti, manuální zručnost i schopnost programování. Rozsah technické zprávy je dostatečný (celkově 64 stran). Během řešení práce diplomant účelně a správně využíval doporučenou literaturu, dobře se orientoval v další české i zahraniční literatuře. Pravidelně konzultoval navrhované řešení s konzultantem bakalářské práce. Výsledky jeho práce budou využity pro realizaci komerčně nabízeného zařízení ve firmě SMTplus.CZ. Doporučuji k obhajobě s celkovým počtem bodů 90.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Szendiuch, Ivan

1. Splnění požadavků zadání Zadané téma „Indikátor hladiny pro zásobníky vody“ se zaměřením na praktické využití představuje typickou bakalářskou práci, v níž má student prostor pro projevení jak teoretických odborných znalostí, tak i praktických dovedností. Lze konstatovat, že zadání bylo bezezbytku splněno, i když do komerční fáze zbývá dořešit řadu technických aspektů. 2. Základní zhodnocení bakalářské práce Téma bakalářské práce je zpracováno obsahově na dobré úrovni, a přestože splňuje naplnění cílů zadání, lze vyslovit několik připomínek. Kapitola 1 je zpracována na třech stranách a mohla by být obsáhlejší, např. bylo možné pojednat o využití hladinoměrů v praktickém životě nebo obrázky všech typů. Dále členění kapitoly 2, zpracované na třiceti čtyřech stranách by pro přehlednost zasluhovalo rozdělení na tři samostatné kapitoly, a to koncepce, konstrukce a aplikace. Hodnocení formální stránky předložené práce je velmi dobré, téměř bez překlepů, někdy psané neobratnými výrazy (např. „Ven z krabičky je třeba táhnout plochý kabel sondy“ nebo výrazy „takováto, takovýto“). K formálnímu členění snad jen dvě poznámky. Uspořádání obrázků 2.21 až 2.23, 2.24 až 2.26 atd. je neobvyklé a nepřehledné, mělo být uvedeno vždy jako jeden obrázek s označením a), b), c). Dále zařazení výpisů software na str. 24 a 25 je bez popisu a nepřehledné. 3. Charakteristika výběru a využití studijních pramenů Student využil ke studiu zadaného tématu a při vypracování bakalářské práce nezbytné poznatky z literatury uvedené v práci. Seznam sedmnácti literárních pramenů je vyčerpávající. 4. Hodnocení realizačního výstupu Jednoznačným a průkazným výstupem bakalářské práce je funkční vzorek indikátoru hladiny pro zásobníky vody, který předpokládám, bude demonstrován při obhajobě. 5. Hodnocení práce z hlediska přínosu a způsobu využití Hodnotit ekonomický či technický přínos je předčasné, avšak za pozitivní přínos lze považovat samostatný a komplexní přístup, přičemž student prokázal schopnosti nastudovat nutnou související problematiku, navrhnout a především realizovat funkční vzorek. Student zpracoval téma zadané bakalářské práce na nezbytně nutné úrovni a v rozsahu odpovídajícímu bakalářské práci. Za pozitivní skutečnost lze považovat praktickou realizaci indikátoru hladiny zásobníku vody.

Navrhovaná známka
B
Body
88

Otázky

eVSKP id 142776