KŘEHLÍKOVÁ, J. Stanovení obsahu vybraných prvků v krmivech pro zvířata [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Diviš, Pavel

Studentka splnila zadání bakalářské práce. Svojí práci se intenzivně věnovala, pravidelně docházela do laboratoře a výsledky své práce konzultovala s vedoucím. Teoretickou část bakalářské práce studentka zpracovala včas a v dobré kvalitě. Všechny experimenty studentka ukončila v požadované době a výsledky dokázala zpracovat. V rámci kapitoly výsledky a diskuse bylo nutné více zasáhnout do předloženého textu ze strany vedoucího práce. Práci studentky v tomto směru (práce s textem, a s literaturou) hodnotím jako velmi dobrou. Celkově studentka získala zajímavé výsledky a práce jako celek splňuje nároky kladené na tento typ VŠKP. Práci studentky Jany Křehlíkové doporučuji k obhajobě s celkovým hodnocením B, tj. velmi dobře.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Juglová, Zuzana

Práce na téma Stanovení obsahu vybraných prvků v krmivech pro zvířata je členěna do kapitol, které na sebe navzájem navazují. Teoretická část byla přehledně napsaná o dostatečném rozsahu. U tabulek 7-10 a v kapitole 2.2 došlo ke špatnému provedení citací. V experimentální části je velké množství výsledků, které jsou zpracovány do několika tabulek. V některých částech vyhodnocení jsou data zpracována do několika tabulek nepřehledná, proto by bylo vhodnější zpracování formou grafů nebo jednou tabulkou. Výsledky jsou pečlivě zpracovány, správě interpretovány a dostatečně diskutovány. Zde chválím za propojení naměřených výsledků s hodnotami v publikovaných článcích. Závěr přehledně shrnuje výstupy této práce. V seznamu použité literatury nejsou citace naformátované vždy stejně. Zadání práce bylo splněno v plném rozsahu, a proto předloženou diplomovou práci doporučuji k obhajobě. Práci hodnotím známkou A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 139248