KANÁS, M. FDM 3D tiskárna typu delta [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Jaššo, Kamil

Študent M.Kanás mal za úlohu navrhnúť, skonštruovať, skalibrovať a otestovať FDM 3D tlačiareň typu delta. Na BP pracoval popri práci samostatne a konzultácie využíval pravidelne. Študent preukázal pri návrhu tlačiarne dostatočné znalosti v programe Solidworks a Visual Studio. Pozitívne hodnotím vlastný návrh, výpočty, modelovanie a tlač jednotlivých prvkov navrhovanej delta tlačiarne. BP preto hodnotím 94b (A).

Navrhovaná známka
A
Body
94

Posudek oponenta

Čudek, Pavel

Pan Kanás se ve své bakalářské práci zabýval návrhem a konstrukcí FDM 3D tiskárny vycházející z typu delta. V teoretické části práce jsou nejprve popsány typy 3D tiskáren a princip jejich funkce. V tomto popisu je zahrnuta i práce s 3D modely a způsob jejich zpracování tiskárnou, resp. softwarem pro 3D tisk. Následuje popis nejčastěji používaných materiálů a jejich vlastností, které se při 3D tisku využívají. Další kapitola je pak věnována samotnému návrhu 3D tiskárny. V praktické části je popsána samotná konstrukce 3D tiskárny a její testování. Práce je zajímavá a dobře se čte. Celkově práce splňuje všechny požadavky na bakalářskou práci. Bohužel však práce obsahuje celou řadu chyb. Mezi pravopisné chyby patří zejména chybějící čárky ve větách, hlavě před zájmenem "ktorý" a spojkou "ale". Další chyby jsou pak: Psaní mezery před tečkou, resp. čárkou, či jejich absence za tečkou, resp. čárkou. Používání tečky jako desetinné čárky. Psaní pouze uvozovek nahoře a to ještě ve špatném formátu. Psaní předložek na konci řádků. Nepsání mezery mezi číslem a jednotkou. Dále bych vytknul: Prakticky neexistující odkazy na obrázky v textu, neozdrojování obrázků a texty v obrázcích v jiném jazyce, než je jazyk práce. Označení tabulek jako obrázků a jejich částečnou nečitelnost, viz. např. str. 40. Na spoustě stránek je zbytečně nechané prázdné místo, což je nejspíš způsobeno nevhodným umístěním obrázků. Z technického hlediska pak mám připomínky k tomu, že modely ze Solidworksu, které jsou součástí přílohy obsahují závažné chyby, což je mimojiné vidět i na obr. 3.5 str. 37. V néposlední řadě bych chtěl upozornit na citování WIKI. Vzhledem k množství chyb hodnotím jinak výbornou práci 82b/B

Navrhovaná známka
B
Body
82

Otázky

eVSKP id 139583