BEZDĚK, M. Pásový dopravník pro hnědé uhlí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Malášek, Jiří

V úvodu práce jsou obecně rozebrány dopravní zařízení a dopravníky. Následuje funkční výpočet pásového dopravníku dle zadaných parametrů podle platných norem. Konstrukční řešení obsahuje správnou volbu komponentů dopravníku dle výpočtu a následnou kontrolu výkonu a výkonnosti. Je zvolena příhradová nosná konstrukce. Výkres sestavy postrádá připojovací i hlavní rozměry, obsahuje "plovoucí" kótu a patrně postrádá řadu pozic, např. kotevní šroby. Svarek napínací stanice má nepovolené měřítko 1:8, má naprosto špatné značení svarů co do hodnot. Autor by měl vysvětlit a napravit jednotlivá pochybení ve výkresové dokumentaci jako podmínku úspěšnosti obhajoby, pouze takto lze práci doporučit k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání E
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod D
Vlastní přínos a originalita E
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii F
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Pokorný, Přemysl

Bakalářská práce se zabývá konstrukčním návrhem pásového dopravníku. V úvodní části práce jsou popsány prvky pásových dopravníků. V navazující části je funkční výpočet pásového dopravníku. V závěrečné části práce je proveden popis konstrukčního řešení. Práce je přehledně a logicky členěna. Student při zpracování práce dopustil řady pochybení. K práci mám zejména tyto připomínky: - v kapitole 4. jsou pouze uvedeny základní komponenty, ale žádný u uzel není dostatečně detailně popsán - nikde nejsou řešeny detaily připojení válečkových stolic k nosnému rámu - uložení napínacího bubnu na obr. 18 a 21 si vzájemně neodpovídají - zcela nedostatečný je popis nosné konstrukce - nedostatečné kótování na výkresech, výskyt plovoucích kótování - z výpočtové zprávy ani výkresů sestavy není jasný ani počet jednotlivých komponent (válečky, válečkové stolice, spojovací materiál) Bakalářská práce je původní. S ohledem na uvedené nedostatky má práce velmi slabou úroveň. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání E
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod E
Vlastní přínos a originalita F
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry E
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii F
Práce s literaturou včetně citací B
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti D
Navrhovaná známka
E

Otázky

eVSKP id 136899