CHMELINOVÁ, P. Studie skladovací techniky a technologie pro vybranou společnost a návrh změn s využitím moderních skladovacích prvků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Jurová, Marie

Práce byla po celý druhý ročník magisterského studia pravidelně konzultována. Diskuzní závěry rychle přenášela do podnikové praxe k setkání s managementem skladového hospodářství v obchodní organizací, aby práce prokázala i přenos znalostí z magisterského studia v dovednosti v obchodní praxi. Při vlastní obhajobě by bylo vhodné, aby zaujala své stanovisko k možnosti realizace svých návrhů změn - kroky realizace - čas, podmínky z hlediska organizace a možnosti implementace..

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Cíle, vyjadřující techniku a technologie skladové činnosti v obchodní organizaci byly splněny. K tomu přispělo i splnění dílčích cílů, které podpořily splnění hlavního cíle z pohledu výsledků analýzy současného stavu na předložené návrhy při efektivní technologie
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Kroky zpracování byly orientovány nejdříve na potřebnou teorii skladového hospodářství. Získané poznatky byly použity v analýze současného hospodářství ve skladu obchodní organizace ve směru k zákazníkům a na tomto základu je předložen návrh nové technologie. Uvedené metody z pohledu logistiky a její čísti skladového hospodářství byly jednoznačně správně využity
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Návrhy řešení změn ve skladovém hospodářství obchodní společnosti jsou i vhodným způsobem okomentovány a jsou dobrou inspirací pro management logistiky pro efektivní činnosti procesu zásobování zákazníkům
Praktická využitelnost výsledků A Předložené návrhy po schválení TOP managementem organizace povedou ke zkrácení času činností procesů skladníků a tím i spokojenosti zákazníků, To vše povede k společenské odpovědnosti organizace ke svým zaměstnancům a současně i k rozvoji podnikání
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Práce splňuje podmínky pro psaní magisterských závěrečných prací, jak to ukládá Směrnice VUT i Fakulty podnikatelské. Odborná termínologie i jazyková kultura je vhodným způsobem využita v předložené príci
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Práce je sestavena na základě samostatného studia odborných literárních pramenů a to jak knižních , elektronických, tak i podnikových a všechny jsou citovány. Autorka ctí legislativu duševního vlastnictví autorů.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Tesař, Rostislav

Cíl DP byl i přes uvedené výhrady nahoře splněn, řešení je jednoduché a aplikovatelné . Doporučuji DP k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Cílem DP je návrh zlepšení procesů skladování ve vybrané distribuční firmě, která se vyznačuje velkým počtem dodavatelů i skladovaných pokožek ( 73 000). Tento rozsah vyžaduje moderní manipulační prostředky, a autorka navrhuje použit mobilní robot. Je to jediné zlepšení, které je výsledkem analýzy celého procesu. .
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Autorka využila metodu analýzy, interview, pozorování, SWOT a další, ze kterých učinila správné závěry.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D Výsledek řešení je úspora 2 pracovníků ze 6 a jejich nahrazení robotem za 2,7 mil Kč.Nejsem si jist, zda do nákladů rovněž zahrnula činnost programátora robotu , případně jeho údržbu. Popis NZV a VZV ( 2.2.3) oponent považuje za zbytečné vzhledem k cíli DP.
Praktická využitelnost výsledků C Výběr z 5 dodavatelů robotů je dostatečný, nabízí možnost volby. Robot lze využívat v provozech řešené firmy.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Struktura DP je standardní, logická. Z dobře udělané SWOT byužívá jedný slabou stránku.V kapitole 2.2.1 je asi??? chybně uveden čas odpolední směny.
Práce s informačními zdroji B Dostatečný počet literárních zdrojů, odkazů.
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 139386