BEDNÁRIKOVÁ, K. Studie vazeb mezi nákupní funkcí a potřebami výrobního procesu ve vazbě na skladové hospodářství [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Jurová, Marie

Práce byla zpracovávaná po celý druhý ročník magisterského studia především v podmínkách řešeného podniku. Současně byla také konzultovaná s vedoucí práce na FP. Výsledky konzultací byly rychle přiváděny do zpracování dílčích kroků práce a byly plně akceptovány po konzultacích v podnikové praxi. Při vlastní obhajobě práce, by bylo vhodné, aby byl položen dotaz na oblast podmínek změn na trzích ve smyslu ohrožení vazeb mezi výrobním procesem, nákupem a skladovým hospodářstvím ve snyslu reakce na změny poptávky na trzích a tím i nabídky v dodavatelských řetězcích.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Hlavní cíl, byl podložen dílčími cíli, je splněn. Nákup, jako hlavní oblast hodnotového řetězce, vede k managementu zásobování výrobního procesu materiálovými prvky v požadované kvalitě, což bylo nutno řešit jako výsledek navržených změn podnikových funkcí.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Řešení vedlo od teoretické přípravy k analýze současného stavu vazeb mezi nákupem, skladovým hospodářstvím a výrobním procesem, ze kterého vyplynuly závěry analýzy a také základna pro budoucí řešení. Použité metody vedly k objasnění a nedostatků současného stavu propojení vazeb
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Návrhy, k odstranění nedostatků závěru analýzy, jsou předloženy k realizaci v konkrétních podmínkách výrobního podniku v reálném čase. Je nutno vyzvednout záměr autorky pro možnou realizaci do současných prostorových podmínek podniku
Praktická využitelnost výsledků C Předložené závěry práce se mohou stát základnou pro rozhodování managementu nákupu, výroby i skladového hospodářství pro úspěšnou implementaci do současných podmínek řízení i jako příprava pro digitalizaci všech činností podnikových procesů
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Formální uspořádání práce splňuje podmínky Směrnice pro psaní závěrečných prací VUT i FP. Odborná terminologie je správně využita v celém obsahu práce, i když jen v celé šíři obchodní logistiky.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Práce je zpracována na zákkladě získaných znalostí z odborné literatury klnižní, internetové i dat z podniku. Způsob zpracování potrhuje znalost práce s legislativou z oblasti ochrany duševního vlastnictví a citací.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Hrevuš, Ľubomír

V diplomovej práci sú správne analyzované a popísané problémy, ktoré spôsobujú v procese plánovania problémy s plánovaním výrobných zákaziek a kvalitou výrobkov.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 140719