ČIČATKOVÁ, D. Marketingový mix vybraného nakladatelství na německém trhu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Milichovský, František

Předložená diplomová práce představuje velmi kvalitní materiál, jež pomůže podpořit rozvoj vybrané společnosti při vstupu na německý trh. Otázka 1: Jaké jsou předpokládané přínosy z realizace jednotlivých návrhů ve finančním vyjádření? Otázka 2: Jaká je priority při realizaci jednotlivých návrhů?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Vzhledem k provedeným analýzám a zpracování získaných informací lze považovat stanovené cíle diplomové práce za dosažené, podporující proces zvýšení povědomí pro vybraného podniku u potenciálních zákazníků v Německu.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Zvolený postup a použité metody odpovídají zadanému tématu diplomové práce. Jejich využití pak odpovídá správným přístupům.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Vzhledem k výsledkům, vyplývajících z provedených analýz, obsahuje diplomová práce drobné nejasnosti v interpretaci některých závěrů. Tyto nejasnosti mají mírný vliv na jednotlivé položky v návrhové části práce.
Praktická využitelnost výsledků B Jednotlivé návrhy, uvedené v diplomové práci, lze považovat za odpovídající zaměření tématu a stanovenému cíli. Vzhledem k situaci, že předmětný podnik v zásadě zahajuje svou podnikatelskou činnost na německém trhu, lze považovat výsledky diplomové práce za vhodné pro rozvoj obchodních aktivit.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Jazyková stránka a použitá terminologie diplomové práce obsahuje drobné chyby bez zásadního vlivu na celkovou kvalitu práce. Některé grafy mají sníženou čitelnost.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Kontrola diplomové práce v prostředí systému THESES zjistila 14 % shodu. Po manuální kontrole práce konstatuji, že ke shodě došlo převážně v teoretické části práce, a to u takových částí, které je velmi obtížné zformulovat v jiné podobě. U všech vymezených shod jsou uvedeny citace použitých zdrojů. Předloženou diplomovou práci považuji – i přes uvedenou shodu – za v zásadě originální dílo. Použité zdroje plně odpovídají zadanému tématu a jejich využití je na velmi dobré úrovni. Diplomantka využívá relevantní zdroje, které popisují zvolené téma diplomové práce.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Růžička, Oldřich

Diplomová práce řeší praktické téma budoucího vstupu na zahraniční trh. Autorka pracuje se skutečným záměrem expanze na německý trh nakladatelství B4U Publishing ve společnosti Albatros Media a.s. a díky tomu využívá konkrétní data, získané od vedení společnosti, a dále pak pracuje s relevantními daty z německého knižního trhu. Tyto údaje pak rozšiřuje o vlastní dotazníkové šetření. Po metodické stránce je práce kvalitní. V části o stávající konkurenci na německém trhu bych doporučil dát prostor i zhodnocení konkurenceschopnosti produktů B4U Publishing vzhledem k nabídce německých nakladatelství. U použitých rešerší jsou kvalitně uvedené zdroje. Bakalářskou práci doporučuji k obhajobě

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 142904