ALEXA, P. Návrh expanze české firmy na polský trh [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Šimberová, Iveta

Práce splnila cíle, autor vyhodnotil formy vstupu na polský trh, a navrhl řešení. Oblast finančního plánování je velmi stručná. 1. Neuvažujete o žádných mzdových nákladech? 2. Jaký časový harmonogram jste firmě doporučil nebo doporučíte? (načasování vstupu (obdpbí) a realizace návrhů. Ujasněte!

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Cíle práce byly splněny na dobré úrovni
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Metody i postup použité v analytické části jsou standardní pro tento typ práce. Autor se pokusil vyjádřit v kap. 1 zdůvodnění výběru těchto metod. Použití některých z nich je spíše popisné, než kritické (např. analýza marketingovéo mixu, analýza 7S apod.), a v některých částech pouze rámcové- např.finannčí analýza.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Autor projevil scopnost interpretovat výsledky na dobré úrovní.
Praktická využitelnost výsledků B Výsledky a návrhy mají potenciál pro aplikaci.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Formální úprava, terminologie, struktiurovaost je na dobré úrovni, používání některýách pojmů není prcízní, např. o jaký zisk jde v případě finannčího plánování?
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Práce s informačními zdroji je na velmi dobré úrovni, počet zdrojů, i práce s nimi v textu vyhovuje standardům.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Chlebovský, Vít

Cílem práce byl návrh expanze a její realizace na polský trh. Cíl považuji za splněný. V práci jsou systematicky zpracované analýzy s dobře formulovanými závěry. Návrhy pak vycházejí z provedených analýz. Autor pracuje s více variantami expanze s tím, že doporučuje založení dceřiné pobočky v Polsku. Tato varianta je dále systematicky rozpracována do časového rámce a doplněna o ekonomické zhodnocení. Práce je na odpovídající odborné i formální úrovni a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 143013