JÍLKOVÁ, Š. Rozvoj obchodních aktivit společnosti na zahraničním trhu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Šimberová, Iveta

Práce splňuje požadavky, cíle byly naplněny, použité metody a postup jsou adekvátní. 1. Určete priority pro realizaci vašich návrhů! Které z návrhů jsou ohrožené z pohledu realizace a proč?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Cíle práce byly splněny na dobré úrovni
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Autorka zvolila standardní způsob i metody řešení.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Autorka prokázala velmi dobrou schopnost interpretace a vyvozování závěrů.
Praktická využitelnost výsledků C Práce má potenciál pro praktické využití
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Uspořádání práce, formální náležitosti splňují požadavky na tento typ práce.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Práce se zdroji a citace jsou v normě s požadavky.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Schüller, David

Hlavním cílem diplomové práce je navrhnout plán, který povede k rozvoji obchodních aktivit u vybrané společnosti na zahraničním trhu. Hlavní a dílčí cíl práce byl naplněn. Navrhovaná opatření jsou v souladu s navrhovaným hlavním cílem a jsou logicky strukturována dle teoretického rámce. V práci jsou použity relevantní metody pro sběr a analýzu dat. Autorka velmi dobře interpretuje závěry z provedených analýz. Navrhovaná opatření jsou logicky zpracována. Navrhovaný plán je vytvořen realisticky, což umožňuje snadnější implementaci návrhů do praxe. Formální náležitosti a použitá terminologie je na velmi dobré úrovni. Práce obsahuje analýzu rizik. Matematické vyjádření pravděpodobnosti v této analýze by mělo být mezi hodnotami 0 a 1. Otázka k obhajobě: Jaký návrh považujete za nejdůležitější a proč?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
B

eVSKP id 143014