KRÁLOVÁ, K. Marketingová komunikace vybrané společnosti na zahraničním trhu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Mráček, Pavel

Při zpracování diplomové práce autorka projevovala zájem o zvolenou problematiku. Pracovala jak samostatně, tak i využívala věcných konzultací, na které byla vždy příkladně připravena. Autorčin dobrý přístup se projevil v provedení odevzdané práce, která působí velice příjemným dojmem. Práce působí logicky a přehledně. Autorka zde využívá vhodných analytických metod a prokazuje schopnosti vyvozovat jasné závěry, na kterých staví předložené návrhy. Velice příjemně působí schéma, které je včleněno v úvodu návrhové části a jasně ukazuje, do jakých oblastí marketingové komunikace se budou následné návrhy ubírat. Samotné návrhy jsou pak promyšlené, smysluplné, velice dobře zpracované, prakticky využitelné a přínosné. Zajímavé je také promyšlení barevných kombinací jednotlivých reklam. Pro přehlednost autorka doplnila návrhovou část o souhrn přínosů, kde v tabulce (Tabulka 32) jasně demonstruje přínosy po implementaci jednotlivých návrhů. Práci hodnotím pozitivně nejen kvůli samotné přehlednosti a velice dobrému zpracování návrhů, ale také pro její realizovatelnost, praktickou využitelnost a přínosnost pro analyzovanou společnost Otázky k obhajobě: 1) Jaký je Váš názor na využívání sponzoringu či influencerů v oblasti komunikace produktů, které nabízí analyzovaná společnost? 2) Co si myslíte o využívání outdoorové reklamy pro komunikaci produktů z oblasti analyzované společnosti?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Výstupy práce směřují k naplnění cíle stanoveného v zadání práce.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Autorka zvolila vhodný postup a využívala adekvátních metod.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Autorka prokazuje svoji schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich adekvátní závěry.
Praktická využitelnost výsledků B Práce je pro analyzovanou společnost využitelnou a přínosnou.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Práce je logicky a přehledně členěna. Autorka používá vhodnou terminologii a vyjadřuje se na velice dobré odborné jazykové úrovni.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A V práci je využito velké množství adekvátní zdrojů informací. Autorka zde jasně prokazuje svoji schopnost procovat s velkým množstvím informací a vhodně je kombinovat. Veškeré zdroje jsou správně uvedeny a vhodně citovány. Práce byla prověřena systémem Theses.cz. Ten určil podobnost se všemi nalezenými dokumenty 11%. Nejvyšší míra podobnosti u jednoho dokumentu je pak pouhé 1,9%. Shody jsou zejména v teoretické části práce, kde jsou texty náležitě citovány.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Schüller, David

Cíl práce byl naplněn. Navrhovaná opatření jsou v souladu s navrhovaným cílem a jsou logicky strukturována dle teoretického rámce. V práci jsou použity relevantní metody pro sběr a analýzu dat. Autorka dobře interpretuje závěry z provedených analýz a vlastního průzkumu. Navrhovaná opatření jsou logicky a přehledně zpracována. Návrhová část obsahuje časové hledisko, základní finanční rámec a personální zajištění. V případě personálního zajištění by k přehlednosti práce přispělo zpracování tabulek, jež by obsahovala zodpovědnou osobu, hodinovou odměnu, počet hodin potřebných pro realizaci návrhu a celkové personální náklady. Formální náležitosti a použitá terminologie je na velmi dobré úrovni. Otázka k obhajobě: Jaké riziko považujete ve spojení s implementací návrhů za nejdůležitější?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
C

eVSKP id 143033