ZATLOUKAL, M. Analýza a architektura aplikace Žádost o důchod online [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Kříž, Jiří

Diplomová práce je zaměřena na analýzu a architekturu vznikající aplikace v prostředí eGovernmentu - Žádost o důchod online. Autor prokázal velmi dobrou znalost v oblasti návrhu aplikací, především pak v tvorbě analytických a architektonických modelů. Navržené funkční a procesní diagramy pak představují stěžejní rámec práce popisující chování aplikace a sekvenci kroků při průchodu online službou. Cíl práce byl splněn a práci doporučuji k obhajobě. Otázka: 1. Jaké vidíte bariery rozvoje v českém eGovernmentu?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Luhan, Jan

Práce je zpracována na velmi dobré úrovni se zaměřením na analýzu a architekturu vznikající aplikace v prostředí e-Governmentu - Žádost o důchod online. Hlavní cíl v podobě návrhů analytických a archtektonických modelů byl naplněn. V samotné práci je patrný systematický a komplexní přístup k řešení dané problematiky. Dílčí části mají logickou návaznost, směřují k vytyčenému cíli a jsou zpracovány nadstandardním způsobobem. Zpracování splňuje požadavky závěrečné práce, přičemž lze nalézt pouze drobné nedostatky ve formátování, stylistice či drobných jazykových nepřesnostech. Z práce je zřejmá autorova orientace v dané problematice a systematický přístup při řešení komplexních problémů. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 143756